prepusta tlak ?

pavelA

prepusta tlak ?

Příspěvek od pavelA »

Ahojte. Všímam si že ak sa rozbieham tak pri otačkach okolo 2000 ot/min mi z motora počut taky zvuk ako keby niečo niekde prepustilo daky tlak alebo co to je. Neviem ci to tak spina turbo ale myslim ze by to asi taky zvuk nemalo davat. Vedel by niekto poradit co to asi je ? Ďakujem
Opel Astra H 1,7 CDTI motor 81kW Z17DTJ , diagnostika op-com
Reklama

wiki133

Re: prepusta tlak ?

Příspěvek od wiki133 »

Skontroluj hadice :D
Posaď do auta niekoho a volnobeh nech zošliapne plyn a skús hadice (či stvrdnú) a počúvaj
EX Opel kadett 1,6D, Opel vectra B 1,6 16V CD, Opel astra H caravan 1,9CDTI 74KW 11/2009 (elegance)
pavelA

Příspěvek od pavelA »

Vyskusam teda. Moze to byt aj niejake upchate sanie alebo nieco take ?
pavelA

Příspěvek od pavelA »

Pozeral som tie hadice na turbo a vpodstate hadice pripridavani tvrdli ale ak sa pridalo na cca 3000 otacok tak vtedy siel ten divny zvuk zo spodu motora asi od tej hrubej hadice. Ze by bola poskodeny ? Odfotim tu hadicu a dam sem.
pavelA

Příspěvek od pavelA »

bOL SOM TO ODFOTIT OD KTOREJ HADICE IDE TEN ZVUK TEDA POCUT TO ZO SPODNEJ CASTI. NEVIEM KAM SA NAPAJA ALE ZDALO SA MI ZE JE TAM DAKY PRECHOD NA OCELOVU TRUBKU. MOZE TAM BYT TEN PRECHOD ALEBO SPOJ DAKO POSKODENY CI AKO TO ZISTIM ? tO SA ASI TAK JEDNODUCHO VYMENIT NEDA CI ANO ? PRIPAJAM OBRAZOK
Přílohy
hadica turba_.jpg
pavelA

Příspěvek od pavelA »

Mam taku obycajnu diagnostiku OBD 2 a vcera pocas 20 km jazdy som sledoval tlak turba a ukazovalo to nanajvis tak 1,7 ale vpodstate sa to ustalovalo na 1,5 je to tak dobre ? Vie tu niekto poradit ? Neviem co mi moze robit taky sprosty zvuk. Dnes som objednal diagnostiku op-com no nepredpokladam ze niečo zistim cez nu
quicky

Příspěvek od quicky »

Vyriesil si to nejak? Myslim, ze u mna sa nieco podobne deje (rovnaky motor). Ale inak problemy zatial ziadne
BMW F21 B47 170kW Valencia Orange 2016
Astra GTC Z17DTR 110kW Technical gray 2009 | MKJ | CD40 USB
Insignia A B20DTH 125kW Snow White 2015
Vectra C Caravan Z19DTH 110kW Royal blue 2007 - Ex
OP-COM 2014
pavelA

Příspěvek od pavelA »

Zatial som to nevyriešil , ale mam pocit ze by to mohol mať na svedomý solenoidný ventil pretoze mi aj pri preradovani prestalo vydavat ten zvuk ked odfukne. Auto aj mne zatial normalne ide ale je lenivejsie určite je lenivejšie. No ale zas ak by bol zly ten ventil tak by mali dake tlakove snimace hlasit chybu tlaku alebo niečo no neviem. Cez diagnostiku mi neukazalo ziadnu chybu tak ktovie či to bude to.
pavelA

Příspěvek od pavelA »

Čaute. Dnes mi pri ceste domov z roboty auto zrazu prestalo tahať. Leva som prisiel domov napojil som na diagnostiku a mal som niejake dve chyby pripajam foto. Evidentne mi prestalo ist turbo ale ked som doma chyby vymazal tak sa zdalo ako keby opat fungovalo no len neviem dokedy. Može to mať na svedomý aj vadny solenoidný ventil alebo už je to turbo v ťahu ? Ma niekto podobnu skusenost a podarilo sa mu to opravit ?
Přílohy
Shot004.png
jendaland

Příspěvek od jendaland »

Ahoj, auto ti možná jede v nouzovým režimu, kdy je odpojený turbo a motor při chcípání má hrubý chod? Pokud ano zkontroluj třeba škrtící klapku (demontovat, vyčistit)jestli není olej v elektronice, něco podobného jsem měl a po vyčištění vše ok.
Astra H 2006 Z19DT chip 106kw-340nm, bez DPF
S pomocí tohoto fóra dodělán tempomat,PP,ovladače na volantu atd..
OP-COM
Odpovědět