Zdravím všechny,
jsem zde poprvé a žádný technik, tak se předem omlouvám jestli budu blábolit mám Astruš H 1,7 CDTi 92kW. Při jízdě něco v motoru "bzučí", když přidám plyn bzučí více a naopak. Nevíte co to může být? Není to pískání, ale spíš elektronické bzučení.
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat,jestli už je závada vyřešena. Mám na svoji Zafiře B 1.7 CDTI,81kw ten samý problém. Nejsem si jistý jestli to bzučí přímo v motoru a nebo někde za palubní deskou,ale asi to bude ten motor. Když auto stojí,tak to nebzučí ani když přidám plyn. Při jízdě to bzučí pořád. I když vyřadím a nebo sešlápnu spojku...tak to nemá na bzučení vliv..bzučí to pořád. Zkoušel jsem i vypnout radio,větrák od topení a nepomohlo to.
Právě,jestli mám zařazeno a nebo jedu bez rychlostního stupně a i když mám za jízdy sešláplou spojku,tak to bzučí pořád stejně. Prostě za jízdy to bzučí pořád a když stojím tak nikdy. Někdy si připadám,jak kdybych řídil nějaký elektromobil Ale když ten samý problém na stejném motoru měla i uživatelka -murphinka- tak to nebude nějaká atypická závada přece.
Ak sa to da simulovat na neutrali, treba otvorit kapotu a zapocuvat sa.
1.7ka ma zvlastne vyrieseny obal na palivovy filter a myslim ze ked sa pouzil iny filer ako original vydavalo to divne zvuky.
Tak po přečtení celého témetu ///převodovka M32 identifikace vůle ložisek a jejich opotřebení/// si myslím,že to bzučení v kabině způsobuje ložisko na hřídeli v převodovce,které se toči spolu s kolama