nestartuje (opel astra H, 1,6) + kontrolka
nestartuje (opel astra H, 1,6) + kontrolka
Zdravím - potřeboval bych radu. Už jsem to tady řešil (viz. vlakno https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... =19&t=5088 ). Začalo se mi stávat, že jsem auto nemohl nastartovat, až jsem jednoho dne nenastartoval vůbec - odtahl jsem to na diagnostiku, kde mi nabili baterku a auto začlo startovat a jiný chyby nenašli. Později jsem zjistil, že je baterka úplně v prd.... tak jsem koupil dnes novou - celej den auto v pohodě startovalo a ted jsem ho nechal stát venku a opět jsem nemohl nastartovat - nastartoval jsem až po dlouhém točení.
Nevíte někdo čím by to mohlo být - četl jsem tady, že hodně lidí tu má problémy se startovací lištou - je to možný, že by dělala tyto problémy?
díky za radu.
Nevíte někdo čím by to mohlo být - četl jsem tady, že hodně lidí tu má problémy se startovací lištou - je to možný, že by dělala tyto problémy?
díky za radu.
Raddda
-----------------------------------------
Opel Astra H 1,6, 77KW (r.v. 2006)
- Reklama
Re: nestartuje (opel astra H, 1,6) + kontrolka
V nadpisu píšeš (+kontrolka), ale dále v popisu se již o ní nezmiňuješ. Pokud Ti svítí při startu autíčko s klíčkem (nezhasne a nebliká), tak by to mohl také dělat immobilizer. Zkus použít náhradní klíček, nebo otočit klíček o 180°. Dále zda se nezasekává palivové čerpadlo nebo nezlobí palivové relé. Co zde píší kolegové, pokud by odešla celá zapalovací lišta, tak by jsi to již nenastartoval a jinak by to chytlo alespoň na tři válce. Pak zbývá, nechat zkontrolovat řídící systém motoru.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
svítí kontrolka ohledně výfukových emisí a to jsme zjistili, že to je lambda sonda u katalyzátoru a ta by neměla mít nic společnýho se startováním. A nic jiného mi na diagnostice nezjistil, ale příjde mi, že mám hlavně problém s nastartováním přes noc - kdy je venku zima.
Raddda
a čo tak skusiť novú/druhú/ baterku ako ti už radili v inom vlákne
Astra h 1,6 77Kw r. 2006, Mitsubishi ASX 1,6 86Kw r. 2015,
dyt pise ze koupil novou, nebo myslis zkusit dalsi jinou baterku?
nejsu pres tyto veci odbornik, ale neni problem treba v samotnem dobijeni baterky?
nejsu pres tyto veci odbornik, ale neni problem treba v samotnem dobijeni baterky?
Opel Astra H Caravan Z17DTL 59kW
Přesně tak, včera jsem koupil úplně novou baterku a přes den to startovalo úplně normálně. S bráchou jsme vyzkoušeli proměřit novou baterku v klidovém režimu, při zapnutí světel a při nastartování. Když jsme nastartovali, tak baterka vyběhla nahoru, takže dobíjení by mělo být v pořádku. (ale nejsem odborník - byl to jen "lajcký" pokus).
Raddda
nevybíja ti niečo baterku, trebars svetlo v kastlíku, stáva sa že pri zavretí kastlíka zostane svetlo svietiť.
Astra h 1,6 77Kw r. 2006, Mitsubishi ASX 1,6 86Kw r. 2015,
no to mě taky napadlo, jestli něco baterku nevybíjí, ale světla se zhasínají automaticky, rádio pro jistotu ted vždy vypínám a ten kastlík nevím jak bych zjistil, jestli svítí i po zavření auta. 

Raddda
ja sem mel jednu dobu stejny problem, ale vse vyresila koupe nove baterky
pres den kdy byly venkovni teploty nad nulou auto startovalo, kdyz stalo dyl venku a byly stupne pod nulou, tezko to rano tocilo ale nakoplo se, pak ale prisly dlouhe mrazy a ani to neskrtlo, vubec netocilo, podsviceni pristroju uplne vyplo; co se ti deje pri startovani, zhasne ti pristrojova deska? treba jak pise Nero ti neco baterku vybiji i pri vyplem klicku... ale poradi ti odbornik, ja jen pisu co sem mel za problem loni, ted mam novou baterku BOSCH a je po problemu
pres den kdy byly venkovni teploty nad nulou auto startovalo, kdyz stalo dyl venku a byly stupne pod nulou, tezko to rano tocilo ale nakoplo se, pak ale prisly dlouhe mrazy a ani to neskrtlo, vubec netocilo, podsviceni pristroju uplne vyplo; co se ti deje pri startovani, zhasne ti pristrojova deska? treba jak pise Nero ti neco baterku vybiji i pri vyplem klicku... ale poradi ti odbornik, ja jen pisu co sem mel za problem loni, ted mam novou baterku BOSCH a je po problemu
Opel Astra H Caravan Z17DTL 59kW
Při startování přístrojová deska nezhasne - prostě se to jen stále točí bez naskočení a sem tam je náznak, že by mohl motor chytnout (včera mě to nastartovalo asi na popáté). NO já to měl zatím na diagnostice a tam nic nezjistili, že mu to nic nehlásí, tak že neví co má hledat. Včera po koupi nové baterie to krásně startovalo, tak jsem myslel, že je taky už po problému, jenže večer se to opět vrátilo.
Raddda