Strata paliva

Odpovědět
matyyysek

Strata paliva

Příspěvek od matyyysek » 08 pro 2012, 14:57

Dnes som siel par km nieco vybavit a ked som prisiel k autu ,bola pod nim hneda velka skvrna , myslel som si ,ze my vytiekol olej ,otovril som kapotu a vsetko bolo "vycurane" skontroloval som hladinu oleja a to ,ze som stal na kopci mi ukazovalo nieco pred minimom ¨. Skusil som nastartovat a z kresboxu na naftovy filter mi tiekla nafta ako z kouhutika na vodu. skontroloval som hadicky a boli zacvaknute ,zajtra sa miusim na to ist pozriet ,vonku zima ,ale nastastie stojim pre svagrovim domom ... nemali ste podobnu skusenost ,alebo neviete co by to mohlo byt ? rucicka mi ukazuje stvrt nadrze a dojazd mam 1km ...
ASTRA H CARAVAN,2007 1,9 CDti 88kw,COSMO in black skin

Reklama

Kesi

Re: Strata paliva

Příspěvek od Kesi » 08 pro 2012, 20:51

Skontroluj skrutku na odvodnenie, na spodku filtra.
Mne po ostatnej výmene palivové filtra tiež presakuje palivo. Začalo to asi týždeň po výmene, tak som to rozobral. Dva dni som to po každej jazde kontroloval a nič. Na tretí deň znova zápach nafty. Rozobral som to znova, ale nepomohlo. Kontroloval som to aj za behu motora, voľnobeh aj v otáčkach, a nič. Pripevnil som pod filter nádobu a dnes zase únik nafty. Mám podozrenie na tesnenie na telese filtra (pri výmene som ho samozrejme menil). Pondelok objednám nové a uvidíme :twisted:
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan

falconik

Příspěvek od falconik » 09 pro 2012, 07:36

JJ zkontroluj filtr a pokud ti ho nedavno nekdo menil, tak ho neutahnul.....taky se mi to stalo, pak si nech udelat servis v autorizovanym servisu :x ........nejhoris je ze aby to bylo poradne utazene tak ho musis vyndat z toho kovoveho drzaku a opravud celkem fest utahnout, jinak to netesni.
Opel Zafira 19 CDTi Cosmo, Bi-xenon, panorama, webasto, MKJ, MVK.....

matyyysek

Příspěvek od matyyysek » 09 pro 2012, 13:53

Tak dens som sa siel na to pozriet a vytekalo to zo spojky hadicky ktora dava palivo do filtra ,tak som ju odpojil a znova zapojil a nepomohlo to. Vybraral som cele puzdro filtra a rozobral vycistil a nazad vsetko zapojil a nic . Mikal som s hadicami a nic ,ale po chvilke som uvidel malicke rosenie zo zavitu , teraz som sa siel ohriat a pojdem to este vybrat a este raz utiehnut . Teraz len neviem preco ta rychlospojka povolila , vrchny krit kresboxu som nenamontoval a budem to pozorovat co sa bude diat... inak som to skusal ci to nepresakuje potom vsetko aj v otackach dal som na volnobech najprv 2000 a potom 3000 a nepresakovalo to ani z toho zavitu ,asi tam nieco ostalo a otrasom pri starte to iba vykropilo von , lebo isty som si ,ze som to utiehol dostatocne a 30Nm nieje az tak vela ,tak som to neprehanal ... filter si menim sam a to uz dva krat naposledy pred rokom a problemi som nemal nikdy ....
ASTRA H CARAVAN,2007 1,9 CDti 88kw,COSMO in black skin

Odpovědět