Zdravím všechny,
u mé Astry H nastal problém. Byl jsem na doplnění klimi a tam mi zjistili že se mi klimatizace vypíná. Potom zjistili, že když má chladit ventilátor klimi tak chladí ventilátor na chladič motoru. Zkoušeli to napojit na diagnostiku ale na nic nepřišli. Takže když jedu nad 40kmh tak klima chladí pořád ale když jedu pomaleji nebo stojím tak se pořád vypíná. Zkoušel jsem se i dívat do servisního menu na teplotu motoru a když zapnu klimu tak se spustí ventilátor a začne ryhle chladit motor. Jinak ventilátor na motor chladí bez problému. Při 101stupních se sepne a začne chladit. Takže to asi nemůže být nějakým způsobem přehozený.
Při zapnutí klimatizace spíná chladič motoru
-
- Reklama
- filipek013
Re: Při zapnutí klimatizace spíná chladič motoru
Ahoj, nieco podobne som mal aj ja ked som bol nedavno v servise s klimou. Ja som mal ten problem, ze po doplneni chladiva ked som zapol klimu, tak sa kazdu chvilku zapinala a vypinala. malo to podobny zvuk ako ked spina ventilator chladenia. Problem sa odstranil jednoducho, znizenim tlaku v klime, samozrejme pri reklamacii v tom istom servise... Pretlakovy ventil reagoval na zvysenie tlaku v okruhu pri zapnuti klimy a nasledne klimu odpojil...
mozno to je aj tvoj pripad, skus servisakom povedat nech ti o trocha znizia tlak v okruhu a uvidis...
mozno to je aj tvoj pripad, skus servisakom povedat nech ti o trocha znizia tlak v okruhu a uvidis...
Zafira 1,9 cdti, 88kW (chip 110kW), OPC line
Astra Caravan Cosmo Sport 1,9 CDTI, 110 kW, 2007 [/b] - ex
Astra Caravan Cosmo Sport 1,9 CDTI, 110 kW, 2007 [/b] - ex
Re: Při zapnutí klimatizace spíná chladič motoru
Zejtra se podívám, ale mám zato že když pustím klimu, spustí jak větrák na chladiči klimatizace, tak i větrák na chladiči motoru(oba najednou) jen můj poznatek