Relé na ventilátor chladiče

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět
miruna

Relé na ventilátor chladiče

Příspěvek od miruna »

Zdravím, chci se zeptat zda někdo nevíte které relé je na pomalejší rychlost ventilatoru chladiče u Astry H motor 1,9 CDTI 16V 88kW jsou tam dvě jedno šedé a jedno černé. Mám nefunkční relé pro rychlost 1 a 2, funguje mi pouze rychlost č.4 podle diagnostiky. Popřípadě pokud by jste někdo toto relé doma měl na prodej tak bych ho koupil. Víte někdo kolik stojí nové to relé a dá se sehnat i v druhovýrobě nebo pouze origo od Opla. Díky za informace.
Reklama

Westler

Re: Relé na ventilátor chladiče

Příspěvek od Westler »

Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
miruna

Příspěvek od miruna »

Já nemyslím ventilátor na topení ale ventilátor co chladí vodu v chladiči aby se nepřehřála. Myslel jsem, že je tam taky pouze jedna rychlost, ale když jsem byl dneska na diagnostice tak mi tvrdil, že tam je rychlostí více podle toho jak se to zahřívá a mě že funguje pouze ta nejvyší rychlost. Když jsme sundali přední masku tak jsme zjistili, že tam jsou dvě relátka, jedno šedé a druhé černé potřeboval bych zjistit keteré je na co. Já si myslím, že jedno je na ten ventilátor a druhé je od klimoška ten opravář tvrdí že jedno je na ty menší otáčka a to druh= na ty větší. Vysvětlí mi to tu někdo jak to tedy je. Diagnistika hlásila závada v relé chlazení ventilátoru chladiče.Když to měl připojené na diagnostiku a chtěl spustit rychlost 1 nebo 2 tak to nešlo, šla zapnout až rychlost 4, postrádám,ale rychlost 3.Tak jsem z toho nějak zmatený.
Jinak ventilátor v autě mi funguje normálně.
DavidOPEL

Příspěvek od DavidOPEL »

Zdravim, tak tenhle problem, kterej popisuješ jsem měl také, ale v mém přípdadě sahara nespouštěla vůbec. Z toho důvodu jsem se rozhodl sundat přední masku a celej ventilátor vyndat ven. Po jeho vyndání jsem zjistil, že se mi rozpadl odpor (resistor), kterej řídí otáčky ventilátoru. Já to vyřešil tak že, jsem ho "vymlátil" a propojil na tvrdo, takže mi ventilátor běží úmyslně pouze na tu nejvyšší rychlost. Kupovat se mi ho nechtělo, jelikož je projen s motorem ventilátoru a ani nechci vědět kolik by v Oplu stál novej. Ty relátka si bohužel nepamatuju, ale v knize "Jak na to" máš schémata zapojení. Snad ti to nějak pomůže.
SnoopyBA

Příspěvek od SnoopyBA »

Zdravim. Nespusta sa mi ventilator chladenia pri prehriatom motore. Diagnostika mi vypisuje P0482-06 a P0481-06 fan1 a fan2 control circuit low voltage. Bude to problem v spominanom rele? Jedna sa o Z16XER. Este dotaz, tie rychlosti su tam 4? Vcera som ho nechal bezat a dufal, ze sa spusti aspon na plne otacky, no zacala mi blikat kontrolka teploty, tak som to radsej rychlo vypol. Vdaka.
Odpovědět