Teplomer

Od klimatizace až po xenony
majkp

Teplomer

Příspěvek od majkp »

Nevite kde ma Astra H umistenej teplomer?

Jel jsem dneska delsi jizdu a ten muj se chova celkem divne. Kdyz auto stoji, nebo jede pomalu (po meste) dalo by se tomu celkem i verit, ale kdyz jsem jel rychleji, sla teplota nahoru. Dnes bylo kolem 0-4st ale na D1 mi teplomer ukazoval na Vysocine i 8st, coz mi vzhledem k snehovemu poprasku na okolnich polich moc realne neprislo. Tak me napadlo, jestli nemuze nekde pod kapotou vznikat nejaky vir, ktery by pri vetsi rychlosti teply vzduch od motoru 'zaval' az k teplomeru, protoze presne tak se to chovalo... ;)

Clovek by si rekl ze je to blbost, ale kdyz ma teplomer na D1 pres Vysocinu (navlhla vozovka) ukazovat kolem 0 a misto toho je tam +8, muze to bejt trochu o hubu...
Reklama

DeepThroat

Re: Teplomer

Příspěvek od DeepThroat »

Na sesterském foru o G píšou že je uprostřed předního nárazníku.Mohlo by to být i na H si myslím.
[b]OPEL Astra Caravan H 1.6 16V H Z16XEP 77 kW / 105 HP (2005)[/b]
Šedoušek

Příspěvek od Šedoušek »

čidlo teploměru by mělo být v předním nárazníku,ve středovém otvoru pro nasávání vzduchu mírně na pravo
http://picasaweb.google.com/ales.blaska ... 2432208434
Opel Astra H Cosmo 1,8 16V Hatchback (4/2004),polokůže,OPC line
Opel Zafira B Sport 1,9 CDTI 16V (12/2008),OPC line
majkp

Příspěvek od majkp »

Hm, tak to tak trochu vyvraci moji teorii ze by se pri vyssi rychlosti dostaval k teplomeru teplej vzduch od motoru. No nic, zkusim to jeste chvili pozorovat... Diky!
x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father »

Me na Gcku vypadaval a pak pri vyssi rychlosti proudem vzduchu se me namacknul na chladic a tim se me ohrival :-)
milanmmm

Příspěvek od milanmmm »

Mám taky něco ohledně teploměru, ale ne toho, co tady píšete, ale o ukazateli teploty motoru. Já ho nemám, máte ho v Astrách? Hrozně mi chybí. Abych důkladně prozkoumal, jaké kontrolky se mi vlastně rozsvítí, když otočím klíčkem, tak jsem si je vyfotil. Teď tak na to koukám a zjistil jsem, že tam ta kontrolka od teploty vody také je, ale nesvítí. A co teď. Má se taky rozsvítit, nebo nemá? Ptal jsem se známého elektrikáře a on mi řekl, že se kontrolka rozsvítí, jen když se přehřeje motor nebo kdyby ubylo kapaliny. Možná má pravdu.
Pepino_GH

Příspěvek od Pepino_GH »

milanmmm píše:Mám taky něco ohledně teploměru, ale ne toho, co tady píšete, ale o ukazateli teploty motoru. Já ho nemám, máte ho v Astrách? Hrozně mi chybí. Abych důkladně prozkoumal, jaké kontrolky se mi vlastně rozsvítí, když otočím klíčkem, tak jsem si je vyfotil. Teď tak na to koukám a zjistil jsem, že tam ta kontrolka od teploty vody také je, ale nesvítí. A co teď. Má se taky rozsvítit, nebo nemá? Ptal jsem se známého elektrikáře a on mi řekl, že se kontrolka rozsvítí, jen když se přehřeje motor nebo kdyby ubylo kapaliny. Možná má pravdu.

Kontrolka se rozsvítí při přehřátí motoru, v sekci Download máš české uživatelské příručky na Astru i Zafiru, tam jsou kontrolky a jejich funkce popsány...
Opel Meriva B 1.4 88 kW Obrázek
Opel Astra G HTB 5D 1,2 16V 48 kW X12XE - Supersport + historie
Opel Astra H Caravan 1,7 CDTI 74 kW Z17DTH
corsaczek

Příspěvek od corsaczek »

milanmmm píše:Mám taky něco ohledně teploměru, ale ne toho, co tady píšete, ale o ukazateli teploty motoru. Já ho nemám, máte ho v Astrách? Hrozně mi chybí. Abych důkladně prozkoumal, jaké kontrolky se mi vlastně rozsvítí, když otočím klíčkem, tak jsem si je vyfotil. Teď tak na to koukám a zjistil jsem, že tam ta kontrolka od teploty vody také je, ale nesvítí. A co teď. Má se taky rozsvítit, nebo nemá? Ptal jsem se známého elektrikáře a on mi řekl, že se kontrolka rozsvítí, jen když se přehřeje motor nebo kdyby ubylo kapaliny. Možná má pravdu.
Jestli máš palubní počítač, tak neni problém si teplotu motoru (vody) vyvolat v servisním menu. Dlouze stiskneš Settings dokud se neozve pípnutí.Potom mačkáním listuješ různýma obrazovkama až se dostaneš na tuto. Vlevo je rychlost, vpravo teplota.

Jinak k tomu venkovnímu teploměru, tak mě teda ukazuje vcelku přesně, obvykle plus mínus půl stupně oproti těm různým digitálním co sou venku vidět. Nezáleží ani na rychlosti jízdy, maximálně ukazuje o něco málo víc, když auto stojí a teplo z motoru se k teploměru dostane.
FerdaXXL

Příspěvek od FerdaXXL »

tak to jsem ani nevěděl, že to vlevo je rychlost ...

@corsaczek: Co ostatní položky v servisním menu bys taky věděl. Tuším, že jsem to tu myslím někde viděl, ale nemůžu to najít co kterej údaj znamená. Nebo se mi to jen zdálo a jsem blázen :oops:
Opel Astra H SEDAN - Enjoy 1.6XER 85 kW, Silver lighthing, Tempomat atd ....

Jako malej, to sem býval dost namyšlenej. Ale teď, teď už nemám žádnou chybu....

sori sa chibi a hrupki ...
corsaczek

Příspěvek od corsaczek »

Snažil sem se o tom něco zjistit, ale kromě tech dvou - rychlost a teplota - tam neni nic zajímavýho. Líp to zobrazuje barevnej display nebo ten druhej co má jemnější rozlišení, tam se snad i něco vyčíst dá.
Odpovědět