Čištění čoček xenonů

Od klimatizace až po xenony
Oťas
Kontaktovat uživatele:

Čištění čoček xenonů

Příspěvek od Oťas »

Zkoušel jste někdo rozebrat a vyčistit čočky xenonů, jako to dělali tady na škodovce?

Kód: Vybrat vše

http://www.skodaoctavia.cz/Exteriernavody/XenonyCisteni.htm
Pokud to teda jde.
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
Reklama

power2

Re: Čištění čoček xenonů

Příspěvek od power2 »

Světlo nelze rozdělat, takže to nepujde
Oťas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oťas »

:( . dík.
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
power2

Příspěvek od power2 »

jedině oddělat světlo, vytáhnout žárovku na dálkáče a fouknout tam kompresorem, jestli se tam dostal prach
Oťas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oťas »

To né, prach tam není, ale myslím, že na BMWclubu psali, že po pěti letech se udělá na čočkách takovej film a ten si myslím, že mám taky, kterej sníží svítivost i když to svítí dobře, proč by to nemohlo svítit víc..... :D :D
Přál bych si mít ty čočky jako je to na 9-té fotce z odkazu.
Chtělo by to porovnat s někým, kdo je má nový......my to zkoušeli s miloshem, když koupil nový výbojky, ale bylo to stejný, jako to mám já.
OP-COM k dispozici
x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father »

Xenony z Astry rozlepit nejdou. Ta hmota co to drzi je spis guma nez tmel a ani po ohrati nepolevi.

Jediny zpusob jak je rozebrat je znicit bud sklo, nebo zbytek svetla.

Pokud bude mit par svetel se zdravym sklem a rozbytym zbytkem a jiny s hnusnejma sklama, tak se z toho daj udelat jedny svetla.

Ja to presne takto delal. Na starsi xenony kde jsem nechtel skla brousit jsem dava skla ze zanovnich svetel. Je s tim strasne prace a znova bych to uz delat nechtel.

Ale k tematu. Kdyz sem mel skla dole, tak sem koukal na cocku. Prach na ni okem viditelny nebyl, ale byla jakoby mlecna. Kdyz sem po ni prejel prstem, tak se to setrelo. Je na tom film velmi jemneho prachu. Jelikoz sem na tom nemel skla, tak to slo krasne otrit a cocka je pak cira.
Oťas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oťas »

:( :( :( ......nic pozitivního.
A ta čočka tedy nejde ani od výbojky vyndat? Proč to Adam udělal tak složitý, kdyby stály origo 5k, tak koupím nový.
OP-COM k dispozici
Westler

Příspěvek od Westler »

Novy (ale bez komplet el. vystroje) se daji sehnat originaly Hella AHL: 8tis, AFL: 10tis za kus. Pak existuji jeste nahrady od fy Depo za velmi peknou cenu, ale nevim jak jsou na tom s kvalitou...

Jinak rozebrani svetla a vyndani cocek bych nedoporucoval uz jen z duvodu nemoznosti poradneho serizeni (dalkovych svetel).
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
Oťas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oťas »

Jj, tak na to kašlu.....DEPO nechci, díky za odpovědi.
OP-COM k dispozici
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Taky jsem na to koukal jediny reseni koupit novy lampy, umi nekdo za lepsi cenu nez vyse zminene? Samozrejme hella :twisted:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Odpovědět