kontrolka -oranzovy motor nezhasne
kontrolka -oranzovy motor nezhasne
Ahojte.Prosim vas o radu. Mam Opel Astra H 1.9CDTi Z19DT. Predcasom mi kontrolka motora prestala zhasinat pred startom ale az s kontrolkou oleja asi 3 s po starte. Myslel som si ze je to zapisana nejaka chyba,ale po vyblikani(opravte ma ak som nieco robil zle-zosliapnt plyn a brzdu,zasunut kluc,otocit do druhej polohy a cakat na ECN)neukaze nic a taktiez ani Opcom ani v jednej jednotke neukazuje chybu. Vie mi niekto poradit?
Opel Astra H caravan,1.9CDTi Z19DT 88kW,M6,Cosmo black,Sport
- Reklama
Re: kontrolka -oranzovy motor nezhasne
mam najeto necelých 1000 km (chybí cca 100km) a začlo mi to taky! společně s olejem ta kontrolka zmizne! myslím, že to nic važnýho není bo ECN taky nic neukazuje neřešil bych to! Ale začlo mi to potom co jsem zapoměl na zařazený 1. př. stupeň a nastartoval! doufám že se nestalo nic katalyzátoru. Hlavní je že vše zhasne!!!
no nevim todle večinou děla kdyz je ulozena nějaka nepřitomna chyba v paměti zavad ze kontrolka chyby motoru zhasne az po nastartovaní ..
http://www.danceradio.cz:)
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
kontrolka motora má zhasnúť aj s kontrolkou mazania až po naštartovaní, preto to ti to nevypisuje žiadnu chybu.
Astra h 1,6 77Kw r. 2006, Mitsubishi ASX 1,6 86Kw r. 2015,
Ono je třeba hlavně si ujasnit, o jaké kontrolce se přesně bavíme, rozlišovat kontrolku diagnostiky ECU (symbol autíčka s klíčem v otáčkoměru) a kontrolku motoru/emisí (symbol motoru v tachometru).
Ta první by měla zhasnout už při zapnutí zapalování po několika sekundách, bez nastartování motoru. Pokud zhasne až po nastartování, tak je v ECU motoru zapsána chyba.
Druhá by měla zhasnout až po nastartování motoru.
Ta první by měla zhasnout už při zapnutí zapalování po několika sekundách, bez nastartování motoru. Pokud zhasne až po nastartování, tak je v ECU motoru zapsána chyba.
Druhá by měla zhasnout až po nastartování motoru.
Tak podme si to teda ujasnit. Podla mojich doterajsich skusenosti a informacii pri cistej a bezchybnej "historii" v RJ zhasinaju vsetky kontrolky pred startom okrem kontrolky dobijania a oleja. Preto mi nie je jasne preco nezhasne kontrolka "emisii" ktora je vzdy znakom(ak nezhasne pred startovanim) ze je zapisana chyba v RJ.
Jak jsem psal, kontrolka "emisí" zhasíná až po startu motoru, viz. manuál:
Ale pozor na to,ja mam diesel,a to neviem ci je rovnake. A potom by sa naskytla otazka,preco predtym zhasinala?
Je to stejné u dieselu i u benzínu.
tak mě na gečku zhasne před startem 

http://www.danceradio.cz:)