astra h led problem

Od klimatizace až po xenony
Astrah04

astra h led problem

Příspěvek od Astrah04 »

Chcem sa spýtať či mi vie niekto poradiť akéé parkovačky mi budúú pasovať na Astru H , lebo kúpil som uz aj troje LED parkovačky a nesvietia ani jedny. Preto zisťujem kde môže byť problém prešiel som fóra a dočítal som sa o nejakých SMD parkovačkách s odporom a potom o nejakých CAN-BUS parkovačkách. No nechcem zasa naslepo kupovať a viem ze tento problém nemám iba ja. Nemá niekto stýmto skýsenosti? Alebo nejaký tip na odskúšané a overené LED parkovačky na Astru H? dakujem za všetky rady.
Reklama

irmscher
Kontaktovat uživatele:

Re: astra h led problem

Příspěvek od irmscher »

zkoušel jsi je otočit? myslim poly plus a minus,teda ji nandat o 180 stupnů obráceně.Ledky potřebují tefit + pol a - pol-
http://www.astraopc.estranky.cz/ Astra OPC
na peklo se zvoní tlačítkem SPORT
destroyer_svk

Příspěvek od destroyer_svk »

V prvom rade potrebujes so vstavanym odporom lebo ked tam das co nemaju odpor tak nebudu svietit.
Taktiez treba potom vyskusat (ked mas s odporom) to co spominal irmscher,zamenit polaritu ak by nesvietili.
Mas xenony alebo obyc. svetla ? Pytam sa za to lebo podobny problem som riesil i ja.Daval som s odporom,zamienal
aj polaritu,jedna svietila,druha nie a po chvili uz ani ta jedna ... a na inej Astre H (bez xenonov) s tymi istymi ledkami
bez problemov.V najblizsom case by som to chcel doriesit a skusit este nejaku variantu. :(
Astra H Caravan Cosmo 1,9 CDTI OPC Look
VW Golf Variant VII 1,4 TSI DSG Highline
Škoda Octavia III 2,0 TDI DSG Elegance - ex
Škoda Felicia 1,3 GLX
martini

Příspěvek od martini »

ja mam xenony a daval jsem parkovacky led CAN BUS no problem 8-)
astra h Z 16XEP Twinport n JOY 2004 SPORT OP-COM XENONY AFL
Oťas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oťas »

Kupuj jen ty, co je u nich napsáno CAN BUS.... chlapci maj pravdu, taky jsem to předělával, obyčejný nesvítěj.
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
Astrah04

Příspěvek od Astrah04 »

dakujem vám chalani za všetky rady
x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father »

Nic jako CANBUS LEDky neexistuje. Je to nesmysl. Ledky toho maj s canbus sbernicí společného tolik, asi jako s tučnákem.
Je to jenom marketingovej název, aby se daly ledky prodat za víc.
V lepším případě se tím prodejce snaží říct, že maj odpor navíc.

Nikdy sem si nekoupil LEDku v který by byl nějakej odpor, nebo by o ní prodejce tvrdil, že je canbus a vždycky mě svítily. A to mám několikátý ledky vpředu místo W5W, všude v interiéru a teď sem zkoušel do blinkrů a taky OK.

Auto myslím pozná, že je obvod přerušený, tedy že tam žárovka není vůbec, nebo když je prasklá. Zřejmě proměřuje obvod i ve vypnutém stavu nejakým malým proudem bud stále, nebo v pulzech.

Pokud je žárovka zapnutá, tak asi hlídá odběr. Tedy pokud má mít obrysovka příkon 5W a dá se tam nějaká LEDka co má třeba jen 0,5W, tak je to vyhodnoceno jako špatná žárovka. Proto se k těm LEDkám dává paralerne odpor. LEDka sama má sice odběr jenom 0,5, ale odpor příkon zvýší, protože část proudu oproteče přes něj.

Myslím, že hlavní problém je ten, že se tu prodávají šitový LEDky za nehorázný prachy. Pak lidi nakupujou nějaký půlwatový ledky co sotva svítí s nápisma canbus a myslí si, že si je musí kupovat.

Já si kupuju ledky přímo z číny. Jeden pár stojí pár dolarů včetně poštovnýho a mají příkon třeba 1,5-2W, kterej skutečně vysvítí a není to nahnaný odporem. Svítí krásně jasně a ne jak ty "canbus" bludičky. Navíc sem s nima nikdy neměl potíže na Astře.
martini

Příspěvek od martini »

x-father píše:Nic jako CANBUS LEDky neexistuje. Je to nesmysl. Ledky toho maj s canbus sbernicí společného tolik, asi jako s tučnákem.
Je to jenom marketingovej název, aby se daly ledky prodat za víc.
V lepším případě se tím prodejce snaží říct, že maj odpor navíc.

Nikdy sem si nekoupil LEDku v který by byl nějakej odpor, nebo by o ní prodejce tvrdil, že je canbus a vždycky mě svítily. A to mám několikátý ledky vpředu místo W5W, všude v interiéru a teď sem zkoušel do blinkrů a taky OK.

Auto myslím pozná, že je obvod přerušený, tedy že tam žárovka není vůbec, nebo když je prasklá. Zřejmě proměřuje obvod i ve vypnutém stavu nejakým malým proudem bud stále, nebo v pulzech.

Pokud je žárovka zapnutá, tak asi hlídá odběr. Tedy pokud má mít obrysovka příkon 5W a dá se tam nějaká LEDka co má třeba jen 0,5W, tak je to vyhodnoceno jako špatná žárovka. Proto se k těm LEDkám dává paralerne odpor. LEDka sama má sice odběr jenom 0,5, ale odpor příkon zvýší, protože část proudu oproteče přes něj.

Myslím, že hlavní problém je ten, že se tu prodávají šitový LEDky za nehorázný prachy. Pak lidi nakupujou nějaký půlwatový ledky co sotva svítí s nápisma canbus a myslí si, že si je musí kupovat.

Já si kupuju ledky přímo z číny. Jeden pár stojí pár dolarů včetně poštovnýho a mají příkon třeba 1,5-2W, kterej skutečně vysvítí a není to nahnaný odporem. Svítí krásně jasně a ne jak ty "canbus" bludičky. Navíc sem s nima nikdy neměl potíže na Astře.
No zajimavy ......ale bludicky nemam v zadnym pripade ladi mi to s xenonama pekne a mozna je taky dulezity jestli mas chek control
astra h Z 16XEP Twinport n JOY 2004 SPORT OP-COM XENONY AFL
Oťas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oťas »

x-father píše:Nikdy sem si nekoupil LEDku v který by byl nějakej odpor, nebo by o ní prodejce tvrdil, že je canbus a vždycky mě svítily. A to mám několikátý ledky vpředu místo W5W, všude v interiéru a teď sem zkoušel do blinkrů a taky OK.
Mně teda normální v parkovačkách nešly, tak jsem je dal k SPZ.
Naposledy upravil(a) Oťas dne 19 zář 2011, 22:51, celkem upraveno 1 x.
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
x-father
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x-father »

CC samo mam.
Odpovědět