Instalace stropního DVD

Od klimatizace až po xenony
smileboy
Kontaktovat uživatele:

Instalace stropního DVD

Příspěvek od smileboy »

Ahoj,

chci se zeptat, jestli už řešil někdo tenhle oříšek. Mám zálusk na stropní DVD přehrávač do svého Háčka, ale jaksi se bojím jeho instalace. Nenechávali jste si to už někdě dělat? Případně na kolik vás to vyšlo? Nebo za kolik by mi tam to DVD někdo namontoval?:) Díky!
Opel Astra H 1.9 CDTi Caravan 88 kW, 1/2007, GID, aut. klima, CD30 MP3, stropní DVD, tempomat a největsí vychytávka - ovládání předních oken DO!
Reklama

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Re: Instalace stropního DVD

Příspěvek od Mike.S »

domluv se s RomanemK 8-)
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Jirka156

Příspěvek od Jirka156 »

Já to montoval do svého G-čka Caravan.
Přílohy
P7210905.jpg
P7210904.jpg
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

vypada good, na kolik to vyjde? divx to ale urco neumi co?
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
emvee

Příspěvek od emvee »

Jirka: dá se to i jednoduše sundat? Sice na autě mám konečně folie, ale něco takovýho by se mi moc v autě nechtělo nechávat...
OPEL ASTRA H CARAVAN, 1.6 TWINPORT, 77kW (2006)
Obrázek
smileboy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smileboy »

Jirka156 píše:á to montoval do svého G-čka Caravan.
Vypadá to super, můžu se zeptat, co to je za úhlopříčku?
milosh píše:vypada good, na kolik to vyjde? divx to ale urco neumi co?
Hodlám to pořídit z ebaye, vyjde to tak na 3,5k i s DPH a DivX umí, samozřejmě že ne všechny, musíš hledat.
emvee píše:Jirka: dá se to i jednoduše sundat? Sice na autě mám konečně folie, ale něco takovýho by se mi moc v autě nechtělo nechávat...
No vzhledem k tomu, že se to dá zaklapnout, tak bych v tom problém neviděl, klasičtí čorkaři jsou po rádiích, těžko koukaji na strop, jestli tam náhodou neni konzole. Aspoň teda muj názor:)
Opel Astra H 1.9 CDTi Caravan 88 kW, 1/2007, GID, aut. klima, CD30 MP3, stropní DVD, tempomat a největsí vychytávka - ovládání předních oken DO!
Jirka156

Příspěvek od Jirka156 »

Bohužel jsem to do auta namontoval a za rok prodal auto i s tím. Jinak jsem na tom přehrával jen pohádky z DVD, které se dají koupit v trafice. Nic jiného jsem na tom nezkoušel. Už je to cca 3roky, co jsem to dělal. Kamarád, co dělal do autohifi mi to nechal za 7tis.Kč komplet. Tedy přehrávač a monitor. K tomu byla součástí elektroinstalace a dálkové ovládače. Jinak to stálo dvojnásobek, byla na to nějaká akce (nebylo to nic značkového).
Jak jsem to dělal? Rozměřil si polohu monitoru na stropě a udělal dírku do stropu cca 5mm na kabel do monitoru, změřil si prostor mezi stropem a střechou a v tomto rozměru tedy tloušťce jsem nalepil po sundání stropu na střechu MDF desku lepidlem na lepení autoskel. Nechal den zaschnout, natáhl kabeláž od středového panelu kde přišel přehrávač přes A sloupek až k monitoru. Namontoval strop zpět a připojil k elektroinstalaci rádia přehrávač DVD. JInak monitor šel namontovat jen tím, že ho přišroubujete na panel stropu, ale nechtěl jsem, aby se mi časem váhou monitoru prověsil strop. Tak ve zkratce.
beavis

Příspěvek od beavis »

Ono tahle vec urcite nebude ve stropu tak skvele skryta aby si ji nevsiml kazdej kdo do auta vleze :(
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)
Mazety

Příspěvek od Mazety »

s tou MDF deskou mě to nenapadlo :oops: díky za tip
EX Opel Astra H caravan
smileboy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smileboy »

Takže dámy a pánové, je to tam.. 8-) V přílohách jsem nafotil pár fotek, asi vám to moc neřekne, spíš pro ilustraci.

Sám bych si na to netroufnul, tak poprosil jsem šikovného kamaráda autoelektrikáře. Prvotní úkol byl sundat stropnici. Jenže sundání stropnice = odstranění všech sloupků v autě + držák na tu lištu v kufru. Po sundání stropu jsme provrtali díru do nosníku mezi B-sloupky, kam jsme navrtali nosný plech přehrávače (byl součástí balení). Natáhli jsme kabel od zadního elektrického centra až k DVD. Nandali jsme zpátky stropnici, do ní jsme pak vyřízli otvor pro kabel a alespoň pro 2 šrouby pro spojení přehrávače a nosného plechu (dalšími 4 už jsme pak jen prorazili stropnicí, jelikož už jsme nemohli minout díru v nosném plechu). No a namlátili jsme všechny plasty zpátky do auta. Píšu v množném čísle, ale já se se svou šikovností podílel jen minimálně, v podstatě jen při sundání stropnice a celkovou psychickou podporou :D

A cena?
DVD přehrávač + 2 bezdrátová sluchátka + DO + gamepad = 2900,- (Čínani napsali hodnotu balíku 15$ a celníci to spapali, tudíž žádné DPH 8-) )
Cena práce = 500 kč ( + dostal jsem ještě VIF v ceně 200 kč, takže samotná práce 300 kč za 6 hodin práce..:)

Odkaz na DVD zde http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... K:MEWNX:IT

Jinak funguje to výborně, některé DivX to sice nekouše, ale některé jo, jsem spokojen. Zvuk docela ujde, má to svoje repráky, popř. teda ta sluchátka. Synovi jsme pustili jako premiéru kojota a ptáka uličníka (http://www.csfd.cz/film/152000-road-runner-show-the/) a totální spokojenost, za cestu ani nedutnul. Takže z letošní cesty do Chorvatska mám zas o trochu menší strach ;)
Přílohy
06082011271.jpg
06082011270.jpg
06082011269.jpg
Naposledy upravil(a) smileboy dne 10 srp 2011, 15:29, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět