pneu po 6ti letech
pneu po 6ti letech
Potřeboval bych poradit ohledně letních gum. Sem-tam někde čtu, že pneu se nejen sjíždí (to by blbej neřek
), ale taky stárnou. U zimních se říká, že po 5ti letech už nemají takový vlastnosti. Má někdo zkušenost, jak je to s letníma? Ty moje mají profil pořád vysoký, ale už budou letos slavit 6tý narozeniny. Je důvod kouknout po nových?

- Reklama
Re: pneu po 6ti letech
Bejvalo pravidlo čtyř - maximálně 4 roky starý gumy, minimálně 4mm vzorek
Jak je to teď se stářím nevím, ale bál bych se aby se neudělala někde na pneu boule a následně nebouchla
Jsou hodně zpuchřelý?

Treba občas pritlačiť plynový pedálcorsaczek píše:Potřeboval bych poradit ohledně letních gum. Sem-tam někde čtu, že pneu se nejen sjíždí (to by blbej neřek), ale taky stárnou. U zimních se říká, že po 5ti letech už nemají takový vlastnosti. Má někdo zkušenost, jak je to s letníma? Ty moje mají profil pořád vysoký, ale už budou letos slavit 6tý narozeniny. Je důvod kouknout po nových?

Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
Mel jsem jedny stary zimni pneu zn. Continental (v te dobe jim bylo tusim 7 let), jezdilo se na nich celkem slusne (neklouzaly), ale pri sundavani z rafku se trhaly na kusy jak papir. Kdyz jsem to videl, tak bych uz nikdy nejezdil na gumach starsich vic nez 4-5let.
2 Kesi: presne tak, mivam presne opacny problem - vzorek mizi nejak moc rychle
2 Kesi: presne tak, mivam presne opacny problem - vzorek mizi nejak moc rychle

Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
Na stav těch pneu sem se ještě nedíval, jsou na zimním spánku. Boule nebo fyzický poškození ale nemají to hlídám, zpuchřelý před zimou taky nebyly. Šlo mi spíš o vlastnosti, takže je asi celkem rozhodnuto
Vim, vzorek moc neubývá, ale auto má celkem najeto asi 40t km, z toho 17t km jezdil 80ti letej německej důchodce a těch mých a manželčiných 10-15t km (na letních) už to holt nevytrhlo...

Vim, vzorek moc neubývá, ale auto má celkem najeto asi 40t km, z toho 17t km jezdil 80ti letej německej důchodce a těch mých a manželčiných 10-15t km (na letních) už to holt nevytrhlo...
No já měl letní gumy taky 6 let, jelikož vždycky po sezoně kola fakt důkladně umeju a na gumy nastříkám takovou tu konzervační pěnu (TyreShine), skladoval jsem je v práci v temperovaným skladu, takže každé jaro když jsem je zase nandával byly jako nový. No ale věřím tomu že kdybych je nechal válet zašvihaný někde ve sklepě tak by byly hotový už dávno
Tak já je skladuju v pohodě myslím, sice v chládku, ale suchu a na stojanu, takže žádná z nich neleží na zemi. Nicméně jsem se stejně rozhodnul, že je vyměním, protože když budu mít teď nový, tak je budu mít stejně dýl než auto. Navíc ty současný asi ještě prodám, plno lidí stáří neřeší.
Dnes jsem taky koukal na sve letni pneu, jsou dle DOT z jara 2005 takze jeste od koupe auta.
Takze ted uz jen jakou znacku vybrat a nejaky rozumny eshop. Asi vezmu ty same precejen vydrzely 4 roky a jeste maj snad 4-5mm
Takze ted uz jen jakou znacku vybrat a nejaky rozumny eshop. Asi vezmu ty same precejen vydrzely 4 roky a jeste maj snad 4-5mm

SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
mam dobrý zkušenosti s levnepneu.cz případně pneushop.cz ale tam chtějí prachy předem, nejlevnejsipneu.cz zdaleka nejsou nejlevnější a leptní pneu beru buď continental nebo nokian a zimní kleber...
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
ja kupoval pneu i s kolama na http://www.barum-pneu.cz/
Ceny by OK, kdyz jsem vzal komplet tak poslali zadax nasazeny a vyvazeny. A zdaleka tam nemaj jen Barumky
Ceny by OK, kdyz jsem vzal komplet tak poslali zadax nasazeny a vyvazeny. A zdaleka tam nemaj jen Barumky