Ventilátor
Ventilátor
Zdravím.
Mám malý problém, s ktorým si neviem dať rady. Po zohriaty motora si dám venti. na 3 a počujem divný zvuk z fukárov, ale iba zo stredných fuk. Keď ho dám na 0 tak nič nepočujem. Je to nejaký zvuk z motora alebo ventilátora? Robí mi to pri vysokých otáčkach.
Mám malý problém, s ktorým si neviem dať rady. Po zohriaty motora si dám venti. na 3 a počujem divný zvuk z fukárov, ale iba zo stredných fuk. Keď ho dám na 0 tak nič nepočujem. Je to nejaký zvuk z motora alebo ventilátora? Robí mi to pri vysokých otáčkach.
- Reklama
Re: Ventilátor
Při vysokých otáčkách motoru nebo ventilátoru? Zkusil bych ventilátor pustit bez motoru, co to udělá.
Pri otáčkach motoru. No skúsil som to bez zap. motoru. Nič to nerobilo, až keď som zahrial motor , tak až potom.
To znamená, že když byl zahřátý motor a vypnul jsi ho, že to ve ventilátoru šramotilo?
Mne zase, nezavisle na motore, podivne skripu klapky zmeny polohy fukania vo ventilacnom systeme. Aj po vypnuti motora a vytiahnuti kluca zo zapalovania, ked sa klapky uzatvaraju.
Naposledy upravil(a) gomes dne 09 led 2010, 16:10, celkem upraveno 1 x.
Astra GTC 1,4 16V Enjoy
Aj mne, bohuzialgomes píše:Mne zase, nezavisle na motore, podivne skripu klapky zmeny polohy fukania vo ventilacnom systeme. Aj po vypnuti motora a vytiahnuti kluca so zapalovania, ked sa klapky uzatvaraju.

Opel Astra Caravan 1.6 85 kw 2007 Enjoy Plus
SKÚSIM VYMONTOVAŤ VENTILÁTOR A POZRIEŤ SA NA LOŽISKÁ
- Oton
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
k tomu zvuku po vytahnuti klíče:dělá mi to taky a ptal jsem se na to romanak
,který rikal že stačí promazat tuším klapky.ale uz jsem se nezeptal kde jsou a co je potřeba rozdělat.
,který rikal že stačí promazat tuším klapky.ale uz jsem se nezeptal kde jsou a co je potřeba rozdělat.
Taky jsem řešil. Že po vytáhnutí klíčků zdravě "vrní a šustí" bych ještě odolal, ale začaly "vrzat a kvičet" a to bylo moc... Mě to dělal unašeč a palec (černý palec v bílém kolečku) na straně řidiče, na středové konzoli (když si lehnete pod volant k pedálům, uvidíte to. Dá se to vyprovokovat otevřením dveří, změnou teploty, směru ofuku apodobně. Pomohl cílený prostřik WD40 a je cca 4 měsíce klid. Nechtěl jsem to doprasit vazelínou.
Dodatek: beru za samozřejmé, že kryt nad pedály musel dolů (dva plastové šrouby).
Dodatek: beru za samozřejmé, že kryt nad pedály musel dolů (dva plastové šrouby).
FILDO: cileni prostrik WD kam? priamo do vydechov ventilacie?
Astra GTC 1,4 16V Enjoy