recenze: Astra J, 1.6 Turbo Sport

Co se jinam nehodí pište sem
corsaczek

recenze: Astra J, 1.6 Turbo Sport

Příspěvek od corsaczek »

Takže sem dneska jel novou Astrou. Byla to (bohužel) funglovka, 7 km najeto, bílá barva, výbava Sport a motor 1.6 Turbo. Dojmy? Fantastické! Oproti Jéčku, vypadá háčko jako auto o třídu nižší a o 2 generace starší, vážně velký skok.

Karoserie: design musí posoudit každý sám, pro mě je naživo ještě hezčí než na fotkách a i tam se mi ohromně líbí. Velikostně ani nevypadá tak veliká, resp. o moc větší než Háčko. Diodové světlomety dělají super efekt, navíc prý šetří až 0,3 litru paliva. Xenony se rozsvěcí až za tmy (žádná novinka :). Prdel Astry taky pěkná, vstupní otvor do kufru lepší - dole se totiž tolik nezužuje.

Interiér: Samozřejmě asi největší rozdíl. Dostatek odkládacích ploch (vč. 1,5 litrových lahví), přihrádka před spolujezdcem o něco menší. Pocit z prostornosti velice dobrý, ale auto mnohem víc řidiče "obejme", takže se možná může zdát, že je místa méně než v H. Vzadu sem neseděl, letmý pohled říká, že místa pro kolena trochu přibylo, ale je to hodně hrubý odhad. Přístrojovka perfektně přehledná, dobře zpracovaná a hodnotně vypadající. Kontrolka benzínu (která vehementně svítila :mrgreen:) se přestěhovala přímo k palivoměru a má tvar malé oranžové tečky, pro mě takový návrat do škody 120. Ale proč ne. Při režimu sport se budíky zabarví do červena, zajímavé, příjemné, taková fajn zbytečnost. Prostřední panel - navzdory některým informacím od novinářů - velice přehledný, tlačítek dost, ale velká, jasná - podle mě ideál. Sedadla sem nějak neregistroval, což je dobré znamení :) Zpracování: bez chyby, vrzání žádné. Zavazadlový prostor: přesná kopie Háčka, jen díky flexibilní podlaze o něco šikovnější.

Motor: radši bych býval jel novou 1.4 Turbo, ale což... Motor byl hodně syrový, najeto 7km, auto jen sjelo z kamionu. Navíc byla zima, takže motor byl studený. Celkově tedy žádné velké vytáčení, párkrát akcelerace na 2. rychlostní stupeň do necelých 4000 otáček. Neuvědomuji si žádný turboefekt, naopak motor zrychloval výrazně a plynule, příjemný, sportovní zvuk, který byl patrný jen při zrychlování. Na křižovatce o motorů absolutně nevíte, při jízdě taky ne, hlučnější jsou pneu a aerodynamika. Jak jsem psal, zrychlování vehementní, pocitově plynulejší, v nízkých otáčkách výraznější než 2.0 TDI 170 koní z koncernu VW. Spotřebu jsem samozřejmě neměřil, prodejce mluvil o nějakých 7 litrech při hodně klidné jízdě, 8,5 při normálním kombinovaném provozu no a neomezeně vysoké v případě plného využívání síly motoru :mrgreen:

Řazení: 6.st., takové neoplovské, přesné, krátké, stupně blízko u sebe, páka skvěle padne do ruky, prostě žádná výhrada. Hodnotím lépe než řazení Audi A4 předchozí generace (aspoň po té krátké projížďce).

Podvozek a řízení: Auto mělo flex ride, takže adaptivní tlumiče se 3 režimy: normální, tour a sport. Normální byl taknějak normální, Tour výrazně komfortnější (řekl bych víc, než Astra H - ač. auto mělo kola 18") a Sport tvrdý jak prkno. Vím, nepíšu nic, co by se nedalo z názvů tušit, ale víc člověk při předváděčce po městě nezjistí. Můžu jen potvrdit, že flex ride není jen kvůli image, ale opravdu chování auta mění. Řízení - lehké, přesné, akorát.

Ceny: testované auto ve verzi Sport: 540.900, nyní ještě další sleva 40.000 Kč. Výbava už od základní verze dostatečná: 6x airbag, ABS, ESP, Klima, el. okna vpředu, el. zrcátka s vyhříváním, rádio CD300, 16" kola. Sport navíc: lepší rádio (7 repro), 17" alu kola, pal. počítač, ovl. rádia na volantu, Tempomat, atd. Co mi zaráží: ani Sport nemá sériově flex ride (20.000 Kč) a opět jak je u Oplu zvykem - zadní okna v elektrice u všech výbav za příplatek :shock: Jinak 180 koní je k mání od 496.900 (mínus 30.000 v akci), úplný základ 1.4 87 koní 364.900 (mínus 20.000 v akci).

Negativa: prozatím snad jen to, že ač auto narostlo o víc než 20 cm, kufr zůstal stejný, spíš průměrně velký.

Dojmy z auta: kde je tu nejbližší bankomaaaat??? Chci hooo! ;)

Případné dotazy se pokusím odpovědět ;)
Reklama

Dalik
Kontaktovat uživatele:

Re: recenze: Astra J, 1.6 Turbo Sport

Příspěvek od Dalik »

Díky za shrnutí dojmů! 8-)
Jak jsi se k té předváděčce dostal, nějak to souvisí s tvým zaměstnáním?
corsaczek

Příspěvek od corsaczek »

Ne ne, zapoměl jsem dodat, že jsem byl u Auto-Steiger, tam si to může domluvit kdokoliv. Výborný přístup prodejce mimochodem 8-)
Dalik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalik »

jj, tato nejjednodušší varianta mě samozřejmě nenapadla, spíš jsem si myslel, že to bude s něčím spojené, jak jsem psal ;)
Tereza

Příspěvek od Tereza »

To je dobrý no, sotva mám nový auto, už abych zase chtěla nový :). Asi se ní taky pojedu podívat, až zas táta bude mít cestu do Opla, jeho kamarád šéfuje prodeji, tak bych se mohla taky svézt, aniž bych musela dělat, že to chci koupit.
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW
Fila78

Příspěvek od Fila78 »

Jo taky si udelam cestu do Opla Novotneho v OV. Mam tam dobry jmeno tak se snad projedu. Uz se tesim na kombika az bude na trhu.
Astra H Caravan Elegance 1,6 77 kW
Apikkk

Příspěvek od Apikkk »

Za dva nebo tři roky vím jaký bude následující auto. To snad ceny Astry pujdou ještě dolu a můj plat ještě víc nahoru :D
Nekoupit si oprázdninách Háčko, asi bych silně uvažoval nad touhle novou :P
Astra H Caravan, 1,9 CDTi 110KW, r.v. 2006
Adriano2

Příspěvek od Adriano2 »

http://opel-astra.autobazar.eu/16-16v-s ... 88028.html

Toto bude asi ona že?....krááásne auto :? :o :o
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005
Tereza

Příspěvek od Tereza »

Ta modrá jí překvapivě moc sluší. No, jo ale cena přes 700 tisíc, to je trochu moc.
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW
corsaczek

Příspěvek od corsaczek »

Tak já jel bílou, s jinyma kolama, kozenyma sedackama. Ale typ, motor, sedi :lol:
Cena my neprijde tolik, kdyz vezmes v potaz vybavu a to, ze to auto ma 180 koni. Neni to tak davno, co ten vykon mely 2.5 litrovy sestivalce.
Odpovědět