s tím provozem máte naprostou pravdu...
tak nějak k výše napsaným příspěvkům napíšu toto:
provoz je drahý, to je bezkonkurenční.. spotřeba ani tolik ne, koukal bych se po 200, nebo 230 kompressor, což oplývá kombinovanou spotřebou kolem 9 litrů na 100km .. pokud si pořídím 1,8 Astru se se zlomkem výkonu mercedesu se spotřebou o litr nižší, ten litr klidně oželím... Ale díly jsou a budou drahé.. to je zkrátka fakt, na tom se nic nezmění a je to velká vada... Jedinou útěchou mi je, že bych měl servis díky známosti mého otce levnější asi o 50%..
S tvrzením ohledně starého auta však po morální stránce nesouhlasím... Toto je fórum Opel, takže se o tom ani nechci hádat, když už, toto téma tady asi ani nemá co dělat

Nicméně měl-li jsi někdy třeba Mercedes, je to láska k vozu.. o Mercedesy se zajímám od dětství, miluju tu značku.. To, co píšeš, platí bohužel právě pro Opel.. Nechci Opel hanit, je to skvělé a pominu-li (dle mého) nepříliš povedenou Astru poslední generace, také hezké auto, ale koukni se dnes např. na Astru F, která není až táák stará... Design je pořád líbivý, ale otočíš se na ní? ne.. Je to stará, obyčejná, většinou rezavá šunka... Koukni se na starého Mercedesa (především na kupátka).. Pominu-li E-čko, řadu W210, které strašně zestárlo, neznám Mercedes, který by navzdory svým létům vypadal špatně..např. to CLK W208 je po designové stránce stále vzorem, kterým by se mohla většina automobilek dodnes stále řídit.. Trend je totiž určován právě Mercedesem a BMW (ač poslední modely BMW se mi vážně nelíbí) a jde-li jiná automobilka svým směrem, skončí to třeba tak, jako současný Civic = příšernost.. Čili auto bych si nekupoval proto, že jsem mladý a chci "frajeřit".. toho jsem si dost užil v pubertě.. Na mercedes se nehodí bujaré sprinty od semaforů, ale důstojná, klidná jízda... Žádný tuning, ale krásné obnovení do původního stavu - a co se opotřebení týče, s tímto stavem kilometrů bude opotřebený stejně Opel, jako Mercedes, jediným řešením je přečalounění interiéru, který bych udělal luxusní...
W209, tedy novou generaci CLK, jsem párkrát řídil, většinou jsem byl vezen - nevím, do jaké míry je W208 podobná, nicméně je to luxus, síla, ticho a skvělá aparatura... To mi nikdy žádný Opel nenabídne a co se stylu týče, také ne, i kdybych jej celého oplastoval ve stylu OPC...
Nakonec, pokud dnes koupím CLK za 150 tisíc, za 5 let jej prodám za 100 tisíc... Pokud dnes koupím Opela za 150 tisíc, za 5 let jej prodám za 60 a budu rád...
Nicméně naprosto chápu váš postoj...
1) řada z vás v Mercedesu určitě nikdy ani nejela... Nemít s Mercedesem zkušenosti, nevím, o co přicházím...
2) řada z vás je starší... Jak jsem psal, o žádné frajeření mi nejde a znám mimo jiné jednoho čtyřicátníka, který si ke své praktické Octavii koupil právě toto CLK v kabrioletu pro radost (a např. v Německu je toto zcela běžné, popř. poněvadž se tam o auta tak starají, podobná auta mívají někdy celý život, auto je tak staré, jak se k němu chováš - a žádnou rozpadlinu bych nekoupil).. Opel bude vždy zkrátka auto pro rodinu, dobrá užitná hodnota... Nikdy by si jej nikdo nekoupil proto, aby si udělal radost, aby se obklopil stylem, luxusem a sílou...Proto máte praktický pohled na věc a tento pohled mně také čeká - jakmile přijde rodina, CLK mi zůstane buďto jako druhé auto, nebo půjde pryč.. je to stylovka, ale pro rodinu je naprosto k ničemu...
3) jsem na opláckém fóru... na fóru mercedes mi zase lidé píší, že je Opel šrot.. na fóru Ford mi napíší, že Mercedes i Opel je k ničemu... dostal jsem se z původního tématu do sféry, která tady vlastně nemá ani co dělat
Nejhorší na dnešní době je, že tím, že jsem mladý, jsem automaticky srovnávám s mladými idioty, kteří jezdí jako hovada a "tuní" si vozy... Svým věkem se běžně nechlubím především proto, abych nebyl ve stejné sféře této skupiny, já jsem slušný, klidný řidič a podobný vůz by pro mne byl opravdu pro vychutnání designové i technické dokonalosti mercedesu, pro radost z krásného originálního vzhledu vozu, radost z jízdy...Podobné značky mají oproti těm běžným náskok v řádkách několika let a dovolím si tvrdit, že je W208 stále vypracovanější, než Astra H... Každé auto bude jednou staré, ale po 10 letech např. Astra ničím nenadchne, MB pořád ano, pořád udrží krok s dobou..
Nerad bych tedy, aby tento text vyzněl tak, že MB je skvělý a Opel krám.. to vůbec ne.. Opel je skvělá, hezká značka, ale zkrátka rodinná... Času dost, možná změním postoj, ale jít pomyslně "o třídu níž" již nyní, když rodinný vůz stále nepotřebuji, je možná promrhání jediné příležitosti v životě.. Rozhodnu-li se nakonec pro kombíka, zvláště v podobné cenové relaci je Astra jasnou favoritkou, je to krásný kombík