Používate aditivum do oleje???

Wirda

Re: Používate aditivum do oleje???

Příspěvek od Wirda »

Je to tak, jak nejsou objektivní testy, jsem na pochybách. Jasný, u mého motoru to bylo na výměnu kroužků. Ale zkusil jsem schválně otestovat, co slibují reklamy a že produkt zamezí o polovinu spotřebu oleje i u opotřebeného motoru a takový ty klasický keci. Prdlačku! Byly a jsou to jen reklamní tahy. Jasně, ten Militec funguje, ale právě proti tomu jsou ty recenze, že obsahuje složky, který sice mažou, ale nejsou vhodný pro motor. Nevidím důvod, proč by to nemohla být pravda ;) Jinak přeci, každý výrobce olejů má základ +/- stejný, ale kvalitu oleje děají jejich aditiva, který si dodává každý sám a drží v tajnosti. Proč by zrovna Militec, byl nadevšchny Božský výrobek, s reklamou typu Horst Fuchs a neprodával své kouzlo třeba do Shellu, Castrolu, Elfu... Vždyť by na tom vydělal víc, než na lahvičkách u benzíny... To jsou pro mně argumenty, které mně nbepřesvědčují o opaku ;) A histroka o používání v americké armádě. To už je jen třešnička. Páč co nese pro čecháčka slovo usa, tak je to bezkonkurenční a top. Ale viděl někdo ty auta a motory? A může se vůbec srovnávat motor z Humwee s evropským? Jelikož to nepotřebuji, neuvažuji o použití. Za tu cenu mám 4L Schell Helix 10w40 a svatej klid. Motor přede jak kocour. Potěšil by mě dlouhodobý test. Kde stejná auta, stejné motory stejný počet km a jeden bez a druhý s militecem. Najezdit x tisíc, rozebrat, ohodnotit. Pak tu nebude a nikde jinde tato debata a všichni to budou používat běžně, páč to bude v každém oleji, co koupí. Pokud ne. Budeme pokračovat tady... :D
Astra H Caravan sport Z18XE IDS+
Reklama

sladas opc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sladas opc »

ty do sveho motoru lejes 10W40????ja mam pocit ze tento olej tam nema co delat dle norem..
Opel Astra OPC
Wirda

Příspěvek od Wirda »

Z18XE je stejná jako X18xe. Do těchto motorů se lilo 10W40 a nebo 5w40. Jelikož můj motor má od počátku servisní historie 10W40, je to rok 2004 první z Hček, tak nevidím důvod, proč měnit za 5W40, když mezi nimi je slabý rozdíl v hustotě. Splňuje normu acea A3,B3,B4 stejně jako 5w40 od GM a to je hlavní ;)
sladas opc
Kontaktovat uživatele:

ja mel teda v hacku vypsany v servisce jen 0W30, 0W40 5W30,5W40....a kdyz se koukam do mazaciho planu v kelly shopu ak tam nikde neni psano 10W40
Opel Astra OPC
Wirda

Příspěvek od Wirda »

0W je k ničemu. Na co tak řídký olej? 5W40 je lepší možná pro LPG, ale pro klasickou atmosféru, bez přeplňování, která je kostrukčně stejná jako předchůdce je to optimální olej. Auto bylo servisované do mé koupi v německých Opel servisech a od počátku dostávala 10W. Ale jak píší. Ono moc nezáleží na koli W je olej napsaný, hlavní jsou specifikace ACEA. A pokud je splňuje i olej 15w40, tak ho lze použít. Protože Acea je důležitější než označení. Jenže to většina motoristů neřeší a prostě kupují podle označení, který mají napsáno na lístečku v motoru. Co je pro daný motor předepsáno už nikoho nezajímá. Hlavně mít 0W, 5W... Takhle si koupil loni kamarád OctávuII v naftě. Po půl roce mu vylítla klika z motoru. Majitelka před ním lila obyč olej od pumpy, bez rozmyšlení a to že to má mít nízko uhlíkový olej pro dpf už vůbec neřešila. To že vylítla klika spodem je i konstrukční vada, povolují se šrouby na ojnici. Je to prý neduha a mělo by se to kontrolovat co 50 tis km. Což je voser. Ale tady bylo zanedbáno i co se oleje týče. Nicméně auto mu stojí rok v servisu a čekají na vhodný orgán. A jestli melu kraviny, tak mě opravte, ale zatím jsem motor nikdy nezadřel :D
Diablo1st

Příspěvek od Diablo1st »

kratales píše:O tom proplachu pomocí té zázračné lahvičky jsem také přemýšlel, ale pak jsem o tom něco pročetl a zavrhnul jsem to. Už jen to, že část obsahu zůstane v motoru a při nalití nového oleje to může udělat akorát nějakou paseku. To, že je olej brzy černý je přirozená a správná vlastnost. Stačí přečíst odkaz z audiklubu 8-)
No práveže keď použijem ten preplach, tak je olej aj po cca. 7tis. km taký zlatohnedý a nie čierny ako guma.
Ja ten prepach používam už štvrtú výmenu a určite používať budem. Tých 7€ za ten preplach ma nezabije .
Astra H caravan,
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)
sladas opc
Kontaktovat uživatele:

vim ze nerozhoduje 0W,10W atd ale olej ktery se lije by mel plnit normy GM LL A-025 ci B-025... dexos2..vim ze jsou pak nejaky vyjimky ze ve vyjimecnych pripadecj kdyz neni po ruce olej co by mel GM normu muzes nalit neco jineho...pokud se ale nemylim tak 10W40 je polosyntetika a 15W40 mineralni olej a co jsem videl zatim ja tak nikde tyhle oleje neuvadeji normu GM LL A-025 ci B-025...tudiz dle me z dlouhodobeho hledika nepouzitelne..

jinak co se tyce tech skodovek a ojnicnich sroubu tam je to pry tak ze se sroub vytahnou a prasknou a dojde k destrukci motoru..kontrola se pry provadet nemusi co jsem slysel,srouby se maji vymenit za nove u kterych uz k vytahani nedochazi..neboli preslo se na jine srouby..
Opel Astra OPC
Wirda

Příspěvek od Wirda »

No to jsou specfikace pro long life oleje, Nač bych to tam lil, když olej měním po 10 tis. Pro benzin je A-025, B-025 je pro diesel. Ovšem troufám si tvrdit, že to jsou pouze GMácký šifry pro A-3/B-3
Celou servisní historii dávali v autorizáku 10W, tak to nebudu měnit. Před koupí loni v prosinci bylo i u nás v Auto Dobrovolný (Opel) v Meziříčí, kde dělali rozvody, svíčky filtry a olej a taky 10W. Tak nevím. Podle tabulky v knížce je 10W do -20 a 5W do -25C° U nás na vysočině je max -15 a to tři dny v roce při úplňku v lednu a únoru. A to stejně nikam nejezdím :)
vojtavojta

Příspěvek od vojtavojta »

Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
Stan.

Příspěvek od Stan. »

sladas opc píše:vim ze nerozhoduje 0W,10W atd ale olej ktery se lije by mel plnit normy GM LL A-025 ci B-025... dexos2..vim ze jsou pak nejaky vyjimky ze ve vyjimecnych pripadecj kdyz neni po ruce olej co by mel GM normu muzes nalit neco jineho...pokud se ale nemylim tak 10W40 je polosyntetika a 15W40 mineralni olej a co jsem videl zatim ja tak nikde tyhle oleje neuvadeji normu GM LL A-025 ci B-025...tudiz dle me z dlouhodobeho hledika nepouzitelne....
Pojem o určení minerálního oleje, polosyntetického a plně syntetického oleje dle vizkozity je dle výzkumného ústavu nesprávný.
http://www.oleje.cz/clanek/Mazivarske-m ... -syntetika
Zde je pak vše popsáno a rozděleno na samostatné články o olejích z výzkumného ústavu maziv.
http://www.oleje.cz/obsah/komentare_odborniku (rozkliknout červený nadpis požadovaného článku)
Wirda v klidu tam dávej olej který tam byl doposud. Například tento přímo pro Opel
http://maziva.heureka.cz/gm-genuine-10w ... 5767b0c346
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Odpovědět