Obšití volantu

Úpravy od motoru až po plasty
stanomata

Re: Obšití volantu

Příspěvek od stanomata » 09 bře 2013, 09:32

nero píše:velmi peknú prácu odvádzaju aj http://www.volanty.szm.com/Obsivanie_vo ... ranka.html
pardon sekol som sa v citaci
odtial
ASTRA H CARAVAN 1.7 CDTI 59kW/80 koní
chiping 74 KW/ 100

Diagnostika OP-COM , aktivácia komfortných funcií

Reklama

nedy666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nedy666 » 11 úno 2014, 22:55

Mám dotaz, sehnal jsem volant z dřívejší doby starý volant z A-H (2004) " bude nechán obšít" chci do leta dát na Z-B (2010) je tam jistý rozdíl v něčem typ či složením?! respektivě ten volant co jsem sehnal je uplně holý jsou tam tlačítka na ovladní radia a BC L-panel a P-panel, je to ale vykuchaný bez vnitřku airbagu a toho krytu, jen s krytkami po stranách. Potřeboval bych info nebo někoho kdo by mi přendal za něco či uplatu, a vyndal ty střeva ze stavající do to toho "starého" po obšití. Pop. radu jak na to?! P.S. musí se to doprogramovavat OPcom či Tech2, nebo když se to jen kvuli tomu airbagu, tak stači jen přendat? Díky moc
Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...

michalcrash

Příspěvek od michalcrash » 12 úno 2014, 01:00

Bral jsem jiný volant od RomanaK,protože muj byl uz osoupanej,jen vyndas airbag,pomocí tenciho sroubovacku vycvaknes ze zadní strany volantu airbag ze dvou pojistek,jedna vlevo,druhá vpravo,ty dírky zezadu najdeš snadno,pak odpojit konektory airbagu a ovládání rádia a bc,potom je tam veeelkej vnitřní torx...teď netusim číslo,ale vím,že jsem ho musel dokoupit,vysroubujes,vyndaš volant,a opačný postup...airbag pak uz jen nacvaknes...jinak by měly byt dva typy volantu,jeden nevim,druhý Takata Petri,je v tom rozdíl,tak aby sis nenabehl s tím,aby ti to sedělo...jinak jsem radsi predtim odpojil baterku...celá výměna kus za kus mi opravdu netrvala dlouho...
Opel Astra Caravan 1.3 CdTi

vojtavojta

Příspěvek od vojtavojta » 12 úno 2014, 04:55

Po vytahnuti volantu,bacha na pretoceni CIM-u,nejlepsi zafixovat lepici paskou. A jestli po odpojeni airbagu,nemusi se potom smazat chyba (to uz si nepamatuji).
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM

pueblo

Příspěvek od pueblo » 12 úno 2014, 09:57

Pokud odpojíš airbag, nesmíš potom zapnout zapalování. Pak naskočí a uloží se chyba a ta se musí mazat. Pokud mezitím nezapneš zapalování, airbag vrátíš zpátky, žádná chyba se neuloží. Vzhledem k tomu, že by se to mělo dělat s odpojenou baterkou, tahle situace se dá vyloučit.
Rozhodně tedy nejezdit s náhradním volantem, kde není připojen airbag.

Odpovědět