Klapka recirkulace - nezaparkovala. Souhrnný návod na str.13
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Klapka recirkulace - nezaparkovala. Souhrnný návod na st
nevím přesně, co chceš slyšet... LM317 mají zapojený jako proudový omezovač nastavený na cca. 150 mA, viz. obrázek z katalogového listu
http://cs.wikipedia.org/wiki/Termistor ).
Co je v té bužírce od GM nevím, ale dioda by moc nepomohla, spíše bych tam hledal nějaký termistor – dříve se např. běžně termistory používaly k omezení proudu v obvodech žhavení elektronek TV (více viz.
- Reklama
- vojtavojta
Chci se zeptat,coby uplny laik,jestli zestaveni takove desticky zabrani poskozovani klapky cirkulaci vzduchu (vsichni vime o co jde)???
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
-
- Kontaktovat uživatele:
z hlediska elektrického omezíš proud do motorku, takže bude mít menší kroutící moment a klapkou bude hýbat „citlivěji“. Jestli toto zabrání poškození klapky nevím - nějakou logiku to ale má...
- vojtavojta
Pepo,diky moc. To je ono,co jsem chtel vedet

Co je na tom pravdy,ze ten motorek ktery pohani klapku dost casto vyhori. Pokud to je pravda,tak ta dioda mela by zabranit pred vyhorenim motorku a desticka pred "ukroucenim" hridelky na ktere je klapka,ze. Dobre tomu rozumim???

Co je na tom pravdy,ze ten motorek ktery pohani klapku dost casto vyhori. Pokud to je pravda,tak ta dioda mela by zabranit pred vyhorenim motorku a desticka pred "ukroucenim" hridelky na ktere je klapka,ze. Dobre tomu rozumim???
OP-COM
OP-COM
Zrejme v roku 2007 na to bola zvolávačka. Pokúsil som sa dať si to preveriť v Opli. Až budem mať nejaké info., tak to tu napíšem. Je to dosť drahé, tak či to za tú cenu stojívojtavojta píše:Panove nevite neco o diode cislo dilu 9012243. Mela by zabranit vzniku vetsiho proudu pri dovirani klapky a tim padem zabranit jej poskozovani. Elektrika neni moje silna stranka. A pri byla na to svolavaci akce.Nevite o tom nekdo.

- vojtavojta
Za jednu diodu co je v te buzirce je to neskutecna cena,jenom vedet jaka tam je. Zestavil jsem tu desticku z ruskeho navodu a ta vysla na 50kc,tak to je uz lepsi. Uvidime co to prinese. Pokud ta svolavacka byl 6 roku zpet,tak to uz stejne asi neplati. Ale napis jak budes neco vedet.
OP-COM
OP-COM
- vojtavojta
Tak dneska stabilizator namontovany a zda se ze ucel splnuje. Snizuje napeti z 30mA na 10mA,takze motorek zachazi citliveji s klapkou. Nevim jestli jsem to spravne popsal,ale tak jaksi to rikal kamos elektrikar.
OP-COM
OP-COM
Vojto nevím nevím, ale plest si napětí a proud 

- vojtavojta

OP-COM
OP-COM
Tak i mně se dnes přihodilo rozlomení u klapky. Vyřešil jsem to použitím stahovací spony na imbus, co je na hadice. Aby se volně v prostoru mohl pohybovat i ten šroub, tak jsem na jedné stěně toho kompletu udělal malý otvor. Samozřejmě na vnitřní straně, aby při cirkulaci uvnitř nemohl jít smrad z venku 
Vypadá to, že to nějakou dobu vydrží. Hrozný Opel bazmek

Vypadá to, že to nějakou dobu vydrží. Hrozný Opel bazmek