Benzin vs. diesel :)

Co se jinam nehodí pište sem
Zamčeno
hombre_71

Re: Benzin vs. diesel :)

Příspěvek od hombre_71 »

Miloši, ty jsi přesně jako můj brácha.... :D
Reklama

Apikkk

Příspěvek od Apikkk »

Miloši, to měla bejt jen sranda! Každej ať má, co mu vyhovuje!!! Musí se nechat, že ty naše 1,9 jsou pěkně poruchový, viz. EGR, kterej musíš cistit každej rok, v pr... výřivý klapky, alternátor a jmenovat můžu dál. Takže do budoucna taky pujdu radši do benzinu, ale jedině s turbem!

Jo a spotřeba taky žádná sláva, jezdím za 7 litru a to jezdím rovinu mezi Ústím n/L a Teplicema, to bych měl pomalu s benzínem!

Takže Mildo, ano, příště benzín!
Astra H Caravan, 1,9 CDTi 110KW, r.v. 2006
vencator

Příspěvek od vencator »

Jezdim jak s benzinem tak s dieselem :) jak je videt v podpisu. Benzin ma svoje pro, obzvlast v zime na kratkych trasach, ale jakmile se jezdi dal a vic diesel je proste neprekonatelny.....

S dieselem za 10?? to musi bejt 2,5 litr od audiny ne?? :D ptz ja se zafirou mam problem dostat se pres 8,5. Je pravda ze nejsem zrovna agresivni ridic a nemam rad plyn az na podlaze. Vlastne sem se snad pres 8,5 ani nedostal......

Ono taky hodne zalezi jaky diesel samozrejme nove diesely uz sou na takove urovni.....(plynuly nastup vykonu, spolehlivost) ze ten, kdo najede urcity pocet km, tak samozrejme pujde do dieselu.
Nebo si zkus povesit i za dvoulitr benzin prives s jinym autem..... nevim jak by se v tom pripade uspelo

Nejsem dieselovy nadsenec :D benzin me voni vic ale urcity auta urcity situace si ho vyzaduji :)
Opel Vectra B 1,6 16V 74kw 1999
Opel Zafira B 1,9 8V CDTI 88kW 2006
SubaroSti

Příspěvek od SubaroSti »

Vencator: naprostý súhlas s tebou...proste niektoré druhy aut povedzme Zafira a väzšie si proste pytaju diesel s jeho veľkym krutakom...u aut typu Astra mi zase viacej pasuje benzin...aj ked zaťah "od spodu" na diesli je návykový :D
Opel Astra H 10/2007 1.6 16v-85kW
vencator

Příspěvek od vencator »

S tim zatahem odspodu mam vzdycky kdyz presednu do benzinu problem :D vectru chudaka skoro udusim jak sem zvyklej radit ze zafiry......
beavis

Příspěvek od beavis »

Ja sem se nedavno projel z Teplic domu kamarada Passatem, rok 2007, 2.0 TDI, 104 kW. No svezeni hezky, to kazdopadne, ale zase nic dramatickyho to nebylo. A dost sem se podivil nad tim ze mi to na trech krizovatkach pri rozjezdu chciplo. Asi holt neumim s dieselem jezdit. Samozrejme u benzinu by se mi to nestalo. Ten se rozjede na volnobeh a necha si na rozdil od naftaku libit hodne nizke otacky. Myslim hodne nizke ;-)
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)
vencator

Příspěvek od vencator »

tak ja teda s dieselem jezdim na volnobeh bez problemu.... a rekl bych ze je to naopak ze benzin chcipne driv nez diesel.... je to vsechno o kroutaku....... jinak kdyz jezdim po meste (HK mestske okruhy) tak bezne jezdim kolem 1200/min a na volnobeh celkem casto popojizdim

nevim....mam zkusenosti s jinyma benzinam.....
dogee

Příspěvek od dogee »

koupil jsem "dýzl" kvůli cestování za skalami a za lezením, prostě plnej kombajn horobordelu a horolezců... na dlouhý cesty je "dýzl" dělanej

co ho však sráží, jsou jeho schopnosti v zimě na krátký vzdálenosti + výřivý klapky, EGR a DPF (jsou sračky největší)

takže co je lepší? mno je to prostě auto a zvykl jsem si. bude příště turbobenzín? možná! ale ty 1,2 a 1,4 turbobenzíny se 100kW budou ještě větší sračky než ten můj dýzl...
Georgeisin

Příspěvek od Georgeisin »

Měl jsem 3 roky čtyřkovýho Golfa 1,6 74 KW a jezdilo se s ním perfektně, táhl pěkně až někam k 6 tis.. Líbil se mi zvuk motoru. Pokud člověk není hodně naložený, tak s obyčejným atmosferickým benzínem ve vyších otáčkách utahá každej diesel (při podobném výkonu). Ovšem spotřeba je velký mínus 9,2 průměr, je ale fakt, že jsem ho vůbec neštřil.

Teď mám měsíc 1,7 CDTI 74 KW v Astře a na něm se mi zase líbí to zrychlení kolem maxima krouťáku. Konkrétně tento motor má opravdu na diesel poměrně lineární zátah až někam ke 4500 ot, takže se s ním taky dá jezdit dravě, ale s lepší spotřebou než u benzínu. Tady je zase mínusem kultivovanost, zastudena je to opravdu špatný, ale jakmile se zahřeje, nemůžu si na něj stěžovat.

Byl jsem zapřísáhlej benzíňák, ale tenhle diesel byla dobrá koupě, tak jsem do toho nakonec šel, i když můj roční průběh je jen 15 tis. To auto je subjektivně silný díky krouťáku a musím uznat, že miska vah se lehce přehoupla k naftě. Uvidíme po delší době, jak se servisem apod...

Každej to ale vidí jinak, obojí má svoje plusy a mínusy
Astra H Caravan 2008 1.7 CDTI 74 KW chip 89 KW
Juray
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Juray »

Zasebe teda musim rict, ze jsem s 1,7 moc spokojenej, zadny dpf, zatim ani egr nic (doufam že to nezakřiknu) ročně něco přes 20-25 000km, spotřeba taky dobrá, kolem 5,5-6 litrů a to nejezdím na spotřebu, narozdíl od benzínu když to fakt honím tak prostě 7 ltirů nepřelezu ani náhodou. což benzín při palbě letí hodně hore... za mě prostě dýzl :?: ikdyž na druhou stranu je fakt že jsem si zatím moc nečuchl k benzínu (krom motorky :D ) možná časem otočím, nevím
Zamčeno