Teď jsem se díval do velkého techničáku a asi tam dám 215/45 R17

A ještě jsem slyšel názor, že pokud se snižuje auto až o 30 mm na originálních tlumičích, takže prý rychlejc odejdou..je to pravda nebo teorie??

Vzhledem k tvojemu výkonu bych asi taky vybral tu nižší variantu 215, jinak bych u silnějšího motoru šel do 225, máš to i doporučený od výrobce. Já tam bohužel mám taky 215, koupil jsem je obutý na elektronech, který jsem kupova. Jinak půjdu co nejdřív do 225.vojtavojta píše:Dark: Vřele díky za pomoc.
Teď jsem se díval do velkého techničáku a asi tam dám 215/45 R17. Sice momentálně finančně nějak nestíhám, protože by se jednalo v mojem případě o koupi ALU 17" k tomu nové gumy + pružiny + práce, takže to cca vychází na nějakých 30 táců, což momentálně těžko budu ždímat! Ale určitě příjde doba, kdy to dám do kupy. Zatím díky a zdar.
A ještě jsem slyšel názor, že pokud se snižuje auto až o 30 mm na originálních tlumičích, takže prý rychlejc odejdou..je to pravda nebo teorie??
By to tam nešlo dodělat?Westler píše:Ano, 215 jsou o 1cm uzsi nez 225, ale 45 udava vysku pneu v % z sirky, takze 225*0,45 je vyska, obdobne u 215*0,45...
215 ma tedy mensi vysku gumy nez 225, no a u obvodu je to same, ten se pocita z velikosti rafku a vysky gumy.
Skoda ze Astra nema v technicaku 205/50/17, uz bych je mel na aute...
A co by se stalo , kdyby jsi tam tu 50ku dal ? Anebo já mám 205/55/16" , může se tam dát ( kvůli změkčení ) výška 60 , nebo 65 ? Jde to , nebo ne ?Westler píše:...Skoda ze Astra nema v technicaku 205/50/17, uz bych je mel na aute...
Naše další fóra: | astra-g.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |