Kvalita brzdových kotoučů a destiček
- Reklama
Re: Kvalita brzdových kotoučů a destiček
Podle fotky mají ještě daleko do výměny 

- vojtavojta
V knize"Jak na to" je to krasne popsane kdy se maji menit.
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
- vojtavojta
To si snad delas prdel!!! A cist neumis????
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM

Opel Astra H Caravan 1.9 CDTi 74kw Z19DTL r.v 2006... CD70Navi, CID, MKJ
Opel Vectra B 1.8 85kw X18XE r.v 1997 -EX
OP-Com -Diagnostika,Aktivácia BC
Opel Vectra B 1.8 85kw X18XE r.v 1997 -EX
OP-Com -Diagnostika,Aktivácia BC
Zajímavé info o zajíždění brzdových destiček a kotoučů je tady.
- BikerMarius
"Nanesení třecího materiálu" o tom jsem ještě neslyšel, řekl bych že se to týká závodních brzd. Jinak souhlas brzdy se musí chvíli zajet, první vyjetí párkrát zastavit v pomalé rychlosti sundat ochranou vrstvu z kotouče a aby si sedly destičky. Vyplatí se dávat kotouče a destičky od jednoho výrobce, né tak kvůli výkonu, ale kvůli korozi. Materiál destičky si nemusí sednout s materiálem kotouče, vytvoří za mokra reakci a vyrezlej kotouč je na světě.
Ahoj,
prosím o radu ohledně výměny brzd.
Kotouče mají 23 mm minimum je 22 mm. Destičky mají více jak 2 mm. Akusticky výstražný plíšek se nedotyká a koruna by se tam vlezla. Tak a moje otázka. Pořádně vyčistit kotouč dát nové desky DELPHI za 600 Kč a jezdit sezonu dvě. Nebo to udělat komplet ( kotouče + desky ). No a poslední varianta jezdit dokud se to neojede úplně. Když jsem točil s kotoučem, tak lehounce dřel, ale v teto fázi opotřebení je to asi normální. Brzdy fungují dobře, ale při delší jízdě z kopce se snižuje účinek. Na vině bude i částečně brzdovka, kdo ví kdy byla měněna naposledy. Chystám ji měnit na jaře, jak je doporučeno v " jak na to"
Díky za vaše názory.
prosím o radu ohledně výměny brzd.
Kotouče mají 23 mm minimum je 22 mm. Destičky mají více jak 2 mm. Akusticky výstražný plíšek se nedotyká a koruna by se tam vlezla. Tak a moje otázka. Pořádně vyčistit kotouč dát nové desky DELPHI za 600 Kč a jezdit sezonu dvě. Nebo to udělat komplet ( kotouče + desky ). No a poslední varianta jezdit dokud se to neojede úplně. Když jsem točil s kotoučem, tak lehounce dřel, ale v teto fázi opotřebení je to asi normální. Brzdy fungují dobře, ale při delší jízdě z kopce se snižuje účinek. Na vině bude i částečně brzdovka, kdo ví kdy byla měněna naposledy. Chystám ji měnit na jaře, jak je doporučeno v " jak na to"
Díky za vaše názory.
Astra H 1.7 74 kw r.v. 2007