Teplota oleje u ASTRY H 1,6 77 kW
Re: Teplota oleje u ASTRY H 1,6 77 kW
jj, rozvícení kontrolky.. Ale Astra není první auto, které nahrazuje kontrolkou teploměr. Jde o zvyk, i když občas lezu do servisního menu a kontroluji si teplotu a dobíjení. Ale jak je to s funkčností u jiných typů displejů než mám já nevím...
- Reklama
- Oton
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
promiňte že odbočuju od tématu s displejem ale zajímalo by mě kolik vám ukazuje bc teplotu chl.kapaliny (v bc je to pod nápisem coolant). me ukazuje 100 az 103 stupnu.což je podle me blbost. kdyz ma byt teplota 90 stupnu. na stovce uz prece musim vařit.
Na 100vce vari voda pri normalnim tlaku. V nadobce je jednak tlak vetsi a hlavne tam neni voda, ale chladici kapalibna a ta ma bod varu tusim 130°C +-
Opel Astra H 5D Z16XEP 05 Elegance Black
Mam teda 1.7 Cdti, ale teplota vody je od 89-91°
Za normální jízdy okolo 90, při popojíždění o něco větší... ale přes 100 jsem ji ještě neviděl (myslím na svým BC) 

Tak sem se schvalne vcera dival a teplotu sem mel 100-102°C
Opel Astra H 5D Z16XEP 05 Elegance Black
No já sem slyšel, že celkem běžné chování ručičky teploměru je nastavené tak, že prostě pořád ukazuje 90st., ač teplota je třeba vyšší. Tím pak v podstatě ztrácí význam. Mě osobně teplota motoru nechybí, ani ve služebním autě na ní v podstatě nekoukám. Jestli je dostatečně zahřátý motor se stejně nedozvíš (teplotu oleje ukazuje jen pár aut), takže nezbývá než hlídat kilometry a šlapat na plyn až po těch cca 15ti km, kdy už je i olej zahřátý.