Příspěvek
od Tereza » 26 zář 2009, 14:36
Ahoj, asi už to nebude úplně aktuální, ale třeba to pomůže někomu dalšímu, až bude holedat informace.
Já mám Astru 1.3 66kW, mám ji v hatchbacku. Taky sem se bála, že to nepojede a bude to hrozně líný, na testovací jízdě (kupovala sem ojetou) se to ani nezdálo, ale bylo třeba vstřebat hodně dojmů z auta.
Teď s tim jezdim asi 3 tejdny a musim teda říct, že autíčko je trošku línější, ale jede hezky. Mě připadá, že tam je špatně nadimenzovanej ten výkon - do 2000 otáček je to mrtvý a ve 2000 se to najednou probere a vystřelí to jako dráha, až mě to někdy zamáčkne do sedaček. Tohle kdyby se trochu jinak poštelovalo, bylo by to ideální. Ale zase to má šestku, což třeba 1.7 59 kW nemá, ta šestka je skvělá. Ale mě se to špatně porovnává, kromě tohohle jezdim s dvoulitrovou octávkou, kde to turbo funguje trošičku jinak a celkově je to auto mnohem silnější.
Jako v kombíku bych do toho asi nešla, ale těch 1 300 kg hatchbacku bez nákladu to utáhne. A navíc, asi to fakt moc nežere (nemám pal.počítač, tak jen počítám podle kilometrů a litrů nafty) a na půlku nádrže to ujede asi 420 km (nádrž bude asi 45-48 litrů).
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW