Zvýšenie výkonu na 1.4 16V

Úpravy od motoru až po plasty
beavis

Re: Zvýšenie výkonu na 1.4 16V

Příspěvek od beavis »

Vis motor 1.4 bude vzdycky bohuzel jen motor 1.4 :-( Jak se tu psalo, musel by bejt clovek hodnej velkej optimista a blazen aby do upravy motoru nastrkal plno penez a vysledkem bylo treba jen 5 koni a nejaky ten tocak k dobru. Urcite by se na tom motoru dalo delat plno veci, treba snizit hlavu, vylestit saci kanalky, odlehcit setrvak, udelat komplet sportovni vyfukovy potrubi, dat sportovni filtr sani se sportovni koncovkou vyfuku,...... a vysledkem bude akorat prazdna penezenka :lol: A navic bych se bal co by tem vsem upravam rekla zivotnost motoru ;) Cili resume: vymenit Astru za nejakou se silnejsim motorem 8-)
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)
Reklama

jour
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jour »

Nugget55:
Pozri sa, v nazve vlakna pises zvysenie vykonu, v poslednom prispevku ze vykon ti staci. Si zjavne nerozhodny :)
Co za upravu vlastne chces? Aby to malo zvuk? Daj sportovy zadny tlmic a mas super zvuk.
Chces este dunivejsi zvuk? Pridaj otvorene sanie - šišku. Bude to viacej hučať. Ale nič viac to s tym autom nespravi.
Chces naozaj zvysit vykon? Tak realne ho dvihnes o 5 koni programovanim RJ za 300 EUR, komplet vyfukovym potrubim za >1500 EUR, ostrou vačkou, ktora sa na dany motor asi ani nerobi a dalej ani nema zmysel menovat. To je myslim mimo rozpocet aj zdravy rozum. Kazdy ti povie ze zvysenie vykonu u tohto motoru je sialenstvo, strata casu aj penazi. Ked chces zvysit vykon, kup si vykonnejsi motor.
To co od auta ty pozadujes je skor tuning a styling :)
Melanie - Astra Classic III. 5-dv. A16XER
colli

Příspěvek od colli »

Občas si koupím časopis o tuningu a říkám si proč tuní ty slabší verze aut? jen na vzhled a z 0-100 to má za 14 s :?:
BLACK GTC Irmscher Grill//Remus Exhaust

www.izoperfekta.cz Hydroizolace střech,jezírek..atd..
libca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libca »

Za to, co bys nastrkal do úprav motoru si raději kup nějakou motorku. Ta pak bude splňovat tvé požadavky na řev, výkon a podobně. Jen musíš počítat s tím, že ti asi moc dlouho v pořádku nevydrží, pokud máš takové preference. :)
Já osobně bych taky s 1,4 nic nedělal, ještě bys tomu motoru ublížil.
Toť můj pohled na tvůj "problém" 8-)
Opel Astra H 1.4 16V, r.v. 04/2008
Naše Astra 1.4, 2008
Werewolf

Příspěvek od Werewolf »

Gord píše:takže máš v palici hokej 8-)
Dobrá, dobrá, nemám to čím podložit a lovit se mi to nechce, takže přiznávám, mám v tom hokej :-D
Samothe
Moderátor

Příspěvek od Samothe »

jak jsi spokojený a stačí ti to tak není co řešit,radši za ty prachy pozvy ty slečny třeba do kina 8-)
Georgeisin

Příspěvek od Georgeisin »

Známej to má nachipovaný v G Astře kombi (je to prakticky stejnej motor), jel jsem s tím. Mám na válci změřeno 74 KW,krouťák si nepamatuju, ale i 5 Nm udělá své (www.mereni-vykonu.cz), teď mají akci za 3.000 myslím. Mám tam ten chip už dva roky, auto bez problémů. Můj dojem z jízdy je dobrý, srovnával jsem to se svým Golfem 74 KW 8V. Ta 1,4, když se vytočila, jela dobře (stejně jak Golf), akorát bere o 1,5l méně benzínu :).

Není to na závodění, ale do omezovače je daleko, takže se s tím zablbnout dá.

Čau
Astra H Caravan 2008 1.7 CDTI 74 KW chip 89 KW
Nugget55

Příspěvek od Nugget55 »

ďakujem :) tak si ju chipnem :)

A ešte otázka.. Keď chcem kúpiť vzduchový filter.. je lepšie osadiť do toho original boxu K&N filter.. alebo tú plastovú krabicu vymeniť za športový filter?
Opel astra H 1.4 16v 66kW
Werewolf

Příspěvek od Werewolf »

Jestli to má mít aspoň nějaký smysl, tak samozřejmě udělat komplet tu krabici a přivést k tomu čerstvý studený vzduch z venčí, nejlépe otvorem v kapotě, co ti vlastně udělá i takové náporové sání...
Georgeisin

Příspěvek od Georgeisin »

Nugget55 píše:ďakujem :) tak si ju chipnem :)

A ešte otázka.. Keď chcem kúpiť vzduchový filter.. je lepšie osadiť do toho original boxu K&N filter.. alebo tú plastovú krabicu vymeniť za športový filter?
Aby to na ten motor nebylo moc nejednou :). Radši K&N do airboxu...
Astra H Caravan 2008 1.7 CDTI 74 KW chip 89 KW
Odpovědět