Parkovaci asistent
Re: Parkovaci asistent
Zvazuju taky neorigo asistenta. Napadlo me dat indikaci do zpetnyho zrcatka. Treba by ho to prosvitilo. Este sem ho nezkousel rozebrat.
- Reklama
Na gecku mame bastl dodelavany, na hacku mam origo a to se s tim vubec neda srovnat, i kdyz to nema displej je to proste lepsi, reaguje hned, ma vic intervalu pipani, ale zase cena je jinde a o to jde az v prvni rade.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Je zde nekdo, kdo si to dodelaval do sedana ? Resp ty naznacene krizky pro vrtani jiste budu z vnitrni strany,ze ? 

Zdarec chlapi, dnes jsem se dostal k montáži neoriginálních senzorů na Zafiru do originální lišty zadního nárazníku a rád bych se o to s Vámi podělil.
Jako parkovací asistent jsem zvolil tento: http://www.auto-moto-elektronika.cz/Par ... 00M8-tazne Průměr senzoru je 18,5mm a pasuje do origo díry v liště, kterou jsem zvětšil na průměr 18mm pomocí "stromečkové" frézy-vrtáku do plechu. Senzor pak velmi těsně pasuje do tohoto otvoru (ze senzoru se musí sundat jeho kovová spona). Senzory jsou standardně vybaveny kroužkem s úkosem 6 stupňů, ale protože je originální zadní lišta pod úhlem nechal jsem si tento úkos na soustruhu stočit a tak jsem i docílil, že celková výška vyčnívající části z lišty nárazníku je asi 1,5-max.2mm vysoká. Abych docílil ještě lepšího vzhledu, tak jsem senzory stříkl sprejem RAL 7021. Displej asistenta jsem nalepil oboustrannou páskou, která je součástí dodávky asistenta, na strop těsně před plast, který je u pátých dveří. Na první pohled se mi zdá, že číslice na LED displeji jsou malé a ve zpětném zrcádku špatně čitelné, no ještě uvidím jak se mi to bude jevit v praxi. Samotná instalace byla celkem v pohodě, na rubové straně nárazníku je naznačeno kde vrtat, já jsem to vrtal na autě tak, že jsem si tato místa přenesl na venek nárazníku pomocí šídla, které mi po zatlačení udělalo na venkovní straně malý hrbolek a tam jsem pak také vrtal. Pohodlnější by to asi bylo nárazník demontovat. To je asi v kostce vše, vím, že originál je originál, ale třeba se to bude někomu hodit a někoho i inspirovat.
Jako parkovací asistent jsem zvolil tento: http://www.auto-moto-elektronika.cz/Par ... 00M8-tazne Průměr senzoru je 18,5mm a pasuje do origo díry v liště, kterou jsem zvětšil na průměr 18mm pomocí "stromečkové" frézy-vrtáku do plechu. Senzor pak velmi těsně pasuje do tohoto otvoru (ze senzoru se musí sundat jeho kovová spona). Senzory jsou standardně vybaveny kroužkem s úkosem 6 stupňů, ale protože je originální zadní lišta pod úhlem nechal jsem si tento úkos na soustruhu stočit a tak jsem i docílil, že celková výška vyčnívající části z lišty nárazníku je asi 1,5-max.2mm vysoká. Abych docílil ještě lepšího vzhledu, tak jsem senzory stříkl sprejem RAL 7021. Displej asistenta jsem nalepil oboustrannou páskou, která je součástí dodávky asistenta, na strop těsně před plast, který je u pátých dveří. Na první pohled se mi zdá, že číslice na LED displeji jsou malé a ve zpětném zrcádku špatně čitelné, no ještě uvidím jak se mi to bude jevit v praxi. Samotná instalace byla celkem v pohodě, na rubové straně nárazníku je naznačeno kde vrtat, já jsem to vrtal na autě tak, že jsem si tato místa přenesl na venek nárazníku pomocí šídla, které mi po zatlačení udělalo na venkovní straně malý hrbolek a tam jsem pak také vrtal. Pohodlnější by to asi bylo nárazník demontovat. To je asi v kostce vše, vím, že originál je originál, ale třeba se to bude někomu hodit a někoho i inspirovat.
Naposledy upravil(a) matesm dne 24 zář 2011, 08:51, celkem upraveno 1 x.
Zafira 1.7cdti, 92kW, 2011
Zkus ještě vyfotit to umístění displeje a napiš jak a kam jsi to celé napojil... 

Zafira B 1.9 CDTI OPC Line 110kw, Bi-Xenony, Panorama, Recaro sedačky, MKJ, MVK, Raspberry Pi - RaspBMC, parkovací kamera, Mini 0803 Ambarella, NAVI CD70, Sport, r.v.2007
Programování OP-COM, denní svícení, zamykání po rozjezdu a pod ...
Programování OP-COM, denní svícení, zamykání po rozjezdu a pod ...
Co se týče instalace, tak jsem si z jednotlivých kabelů senzorů udělal omotáním textilní pásky jeden kabelový svazek a ten jsem pak přichytil pomocí samolepících plastových terčíků a plastových stahovacích pásek ke karoserii auta. Samotné terčíky jsem ještě pro jistotu podmázl silikonovým lepidlem a přilepil na svislý lem karoserie, který je mezi nárazníkem a rezervou. To se mi asi jevilo jako nejlepší z hlediska případné stříkající vodě. Před tímto lemem jsou ve vodorovné části karoserie tři zašpuntované otvory (vpravo, uprostřed a vlevo). Já jsem si vybral ten pravý (po směru jízdy), kterým jsem protáhl kabelový svazek od senzorů až do pravé dutiny v kufru. Střed plastové ucpávky jsem vyřízl a po zpětné instalaci jsem ji zamazal silikonem (po ruce jsem měl jen červený na převodovky). V levé dutině je zadní elektrické centrum a tak jsem tam nic nechtěl dobastlovat. Řídící jednotku jsem přichytil pomocí samolepícího suchého zipu, který byl součástí dodávky parkovacího asistenta, na plastový obklad, viz foto. Napájení, + pol jsem vzal ze světla zpátečky, -pol jsem vzal ze šroubu držící ocelovou konzolu v prostoru dutiny kufru. Co se týče displeje, tak původně jsem jej chtěl dát někam dopředu, ale nakonec jsem se vydal cestou nejmenšího odporu a dal jej dozadu. Kabel od displeje jsem vedl za tapecírungem stropu a pak vpravo za plastovým obložením sloupku kufru, k tomu mi stačilo jen oddělat těsnění od dveří kufru a kabel byl tam.
Naposledy upravil(a) matesm dne 24 zář 2011, 08:54, celkem upraveno 1 x.
Zafira 1.7cdti, 92kW, 2011
tak to umiestnenie dispeja sa mi velmi paci dobra myslienka. aspon nesvieti v predu
neberte zivot vazne aj tak z neho nevyviaznete zivy
astra 1.7cdti 74kw
kadett Gsi
astra 1.7cdti 74kw
kadett Gsi
Čáu , super popis jak na senzory , ale chci se zeptat jak jsi umístil ten displej na strop nejsou naopak čísla vzdalenosti od překážky ? dík