Jediné, co určitě udělám, je to, že si nechám do nich dát plyn..... Pokud to někdo nepoužíváte, mohu rozhodně doporučit. Plyn používám cca 7 let a naprostá spokojenost. Už jenom to, že pořizovací cena jedné náplně je cca 30-35Kč (podle pneuservisu kam jezdím) a například za celou zimu nemusím nikde poskakovat u pumpy a doplňovat, jako když jsem jezdil se vzduchem...
Kdy budete přezouvat na zimáky?
Re: Kdy budete přezouvat na zimáky?
No já jsem auto zakoupil minulý týden a už má zimáky, takže jsem je tam nechal.
Jediné, co určitě udělám, je to, že si nechám do nich dát plyn..... Pokud to někdo nepoužíváte, mohu rozhodně doporučit. Plyn používám cca 7 let a naprostá spokojenost. Už jenom to, že pořizovací cena jedné náplně je cca 30-35Kč (podle pneuservisu kam jezdím) a například za celou zimu nemusím nikde poskakovat u pumpy a doplňovat, jako když jsem jezdil se vzduchem...
Zafira 1,9CDTI (110kW) .....
- Reklama
Jaký plyn? Smím-li se zeptat. On vzduch je taky plyn

mysli urco Dusik, o kterem sme tu uz debatovali a dosli k zaveru, ze je to jen marketingovy tah. Ale kdzy si nekdo mysli, ze mu to pomuze, tak at to kilo navic klidne vyhodi.
Opel Astra H 5D Z16XEP 05 Elegance Black
- david.tomko
corsaczek píše:V souvislosti s novými zprávami o počasí se ti tímto omlouvám! Jestli jim to vyjde, tak budu litovat, že sem nepřezul už tenhle víkend
Omluvu přijímám
Tak koukám na zprávy a na horách už opravdu sněží
Naposledy upravil(a) david.tomko dne 12 říj 2009, 19:40, celkem upraveno 1 x.
Opel Astra H Caravan N-Joy 1,6 Twinport
- david.tomko
corsaczek píše:Ještě k těm zimákům v 15st - já si teda nemyslím, že se chovají pořád dobře. Moje zkušenost je taková, že 15st venku, sluníčko, silnice má tím pádem třeba i 20st a to už začínají zimní gumy celkem plavat a při krizovém brzdění to určitě není v pohodě.david.tomko píše:Brzo určitě není, jezdím do hor na chalupu a tam určitě není 10°C ani 8°C. Když se budeme bavit o tom, že hraniční teplota je 7°C tak to je pravda, ale jen napůl. Tam opravdu přestávají fungovat letní pneumatiky. Naopak zimní pneumatiky jsou schopné plnohodnotně fungovat i kolem 15°C a nehrozí žádné nebezpečí. To jsou mé zkušenosti za posledních deset let, pravděpodobně bude mít někdo i jinej názor ( např. můje oblíbená hláška, že zima trvá v ČR jen tři měsíce)
Myslel jsem kolem 15°C ale nechci tady vést filosofickou debatu. Jen jsem tím chtěl říct, že čekat na 7°C není třeba. Jen ještě jeden poznatek, myslím a to asi bude souhlasit víc lidí, že je lepší mít zimáky dřív a trochu je ojezdit, než někde v lesíku kde bude stín a chladno rozstřelit auto. Každopádně to auto je každého z nás a koupil si ho za vlastní peníze, tak jako ty gumy, které si ojíždí
Opel Astra H Caravan N-Joy 1,6 Twinport
Nevím, jaké máte zkušenosti Vy, ale mně se to jako marketingový tah nezdá. Mám to odzkoušené (jak jsem psal) po řadu let a rozhodně to funguje. Zkuste si změřit tlak v pneu ujet cca 300km na vzduchu a zase změřit (rozhodně má velký vliv i venkovní teplota ), a rozhodně tam nebude stejný tlak. U plynu (asi je to dusík) ta odchylka bude zanedbatelná.....pekki píše:mysli urco Dusik, o kterem sme tu uz debatovali a dosli k zaveru, ze je to jen marketingovy tah. Ale kdzy si nekdo mysli, ze mu to pomuze, tak at to kilo navic klidne vyhodi.
Ale máte pravdu, že je to o rozhodnutí každého. Také nikomu nic nevnucuji, ale jen jsem napsal svůj názor a zkušenost....
Zafira 1,9CDTI (110kW) .....
Já to nezkoušel, čili by mě ta odchylka po ujetí 300km docela zajímala (samozřejmě při +- konstantní venkovní teplotě a běžném způsobu jízdy - tzn. ne na okruhu a žádný gumováníjaromirp píše:Nevím, jaké máte zkušenosti Vy, ale mně se to jako marketingový tah nezdá. Mám to odzkoušené (jak jsem psal) po řadu let a rozhodně to funguje. Zkuste si změřit tlak v pneu ujet cca 300km na vzduchu a zase změřit (rozhodně má velký vliv i venkovní teplota ), a rozhodně tam nebude stejný tlak. U plynu (asi je to dusík) ta odchylka bude zanedbatelná.....
Ja prezuju hned pristi pondeli, pekne v praci v garazich v teplicku 
Astra H Caravan 1,6 85kW, r.v.2008
Ja som prezuval prave dnes. Vzhladom na aktualne teploty myslim, ze je navyssi cas.
Opel Astra J ST 1,4T 103kw LPG ( A14NET ), 12/2013
Opel Astra H, hatchback, 1,9 CDTi, 88 kw, Z19DT, r.v. 3/2006
Opel Astra H, hatchback, 1,9 CDTi, 88 kw, Z19DT, r.v. 3/2006
Don't stress
Jeste bude teplo 
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)