Stránka 1 z 1

Kuchařka Astry a Zafirky

Napsal: 04 kvě 2010, 00:44
od Oton
ObrázekNa přání některých členů ze srazu zakládám téma ve kterém můžete napsat nějaké zajímavé recepty ,které znáte,jsou dobré a chcete se o ně podělit s ostatními.Obrázek



Utopenci :
1/2 litru octa , 1/2 litru vody , 10 dkg cukru , kávová lžička soli , bobkový list , nové koření , celý pepř . Na velkou 5L lahev je třeba 16 ks špekáčků .Já přidávám ještě nějake chilli papričky aby byly pikantnější!Třeba Jalapeňos v nálevu nebo nějaké jine!
! Dobrou chuť !

Zelená salsa z paprik a chilli :

Do mixeru petržel.nat,asi 4 stroužky česneku,špetku mletého římského kmínu , olivovej olej ,vinný ocet,cukr,sul,Asi 4 chilli papričky(záleží jaké máté!Pokud máte čerstvou jalapenos nebo habanero, tak stačí klidně jedna) Všechno společně rozmixujeme a pak přidáváme zelené papriky Asi čtyři.Poté zahustíme strouhankou nebo můžeme rozmočit makové baketky a přihodit je do mixéru.
Přesné váhy nevím ,protože to vždycky dělám od oka!

Re: Kuchařka Astry a Zafirky

Napsal: 04 kvě 2010, 21:56
od Kesi
8-) 8-) Díky

Re: Kuchařka Astry a Zafirky

Napsal: 04 kvě 2010, 22:33
od Pepino_GH
Utopenci byly excelentní, kdo neochutnal neví, co umí Oton... 8-) 8-) Díky mistře za recept... :|

Re: Kuchařka Astry a Zafirky

Napsal: 05 kvě 2010, 14:22
od dimi
Slyšel jsem na mistra kuchaře jen chválu. Ty utopence určitě zkusim. 8-)

Re: Kuchařka Astry a Zafirky

Napsal: 05 kvě 2010, 16:27
od martini
včera nebo kdy to bylo na mitinku čssd přiletěli utopenci s i se sklenici na podium bylo to ve zpravach,hergot chlapi vy už nevite komu byste ten recept nabidly........... :D

Re: Kuchařka Astry a Zafirky

Napsal: 05 kvě 2010, 19:10
od tlumex
Jižanské kuřecí paličky :

Pro 4 osoby, příprava 30 min. / smažení 15 min.
ingr. : 12-16 kuřecích paliček, 1l podmáslí,trocha hladké mouky smíchané se solí a pepřem (popř. přidat podobné koření dle uvážení ), 2 vejce-rozšlehaná vidličkou,kukuříčné lupínky na obalování – cornflakes, rostlinný olej nebo rostlinný tuk na smažení

Paličky ve velkém kastrolu zalijte podmáslím a uveďte do varu. Vařte asi 20 min. Nechte vychladnout. Poté paličky důkladně otlačte v okořeněné mouce,přebytečnou oklepejte. Namočte je ve vajíčku a důkladně obalte v lehce podrcených lupíncích.

V kastrůlku rozehřejte tuk a paličky na něm osmažte ze všech stran dozlatova. Vkládejte jen takové množství,aby při smažení volně plavaly. Dietnější variantou je naklást je na plech potřený olejem,ještě je trochu olejem zakápnout a asi 20 min. péct v troubě předehřáté na 200 st. (180 st. u horkovzdušné).

Tip: paličky nechat přes noc naložené v podmáslí

Velice jednoduchý recept, podmáslí způsobí mandlovou lahodnou chuť kuřecího masa,které bude křehké – a co víc,kdo nemá rád podmáslí,ani nepozná,že tam kdy bylo ;)
Dobrou chuť !