Aux IN / Line IN PRE CD70 a DVD90

Vše co se týká palubního počítače, navigace, zapojení repro, radia atd..

Moderátoři: Samothe, AstraMan, Radoš92, Frydex, Oton

Odpovědět
Uživatelský avatar
saniel
Příspěvky: 14
Registrován: 05 zář 2012, 10:35
Bydliště: Brno

Re: Aux IN / Line IN PRE CD70 a DVD90

Příspěvek od saniel » 10 zář 2012, 12:14

nene....takove stesti nemam...je to poravdu MKi9200 (vid foto) a po mirnem zatahani za kabel k LCD jsem uvidel "odbornou demontaz" :D
ja vim ze nahradni LCD k tomuhle HF je neumerne drahe...jsem se ptal jestli nekdo nevi o nejake z druhe ruky...treba nekomu doma lezi zbytecne.

a pak jsem pod prehradkou nasel jeste jeden konektor...je na nem logo GM a napajeni k nemu je podle vseho pres poistku (vid foto)...nevi niekdo co by to mohlo byt???
Přílohy
MKi9200
MKi9200
kabely
kabely
ZAFIRA B COSMO / 1.9CDTI / 2oo7 / DVD90NAVI / +MKJ by PepaS

Reklama
 

Uživatelský avatar
RomanK
Příspěvky: 1118
Registrován: 04 kvě 2008, 13:30
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Aux IN / Line IN PRE CD70 a DVD90

Příspěvek od RomanK » 10 zář 2012, 12:53

V těchto místech může být takový konektor pouze k jednotce přídavného ohřevu. Je tam napětí a CAN. Vše co potřebují k napojení.
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.info tel: 777620300 nebo 777620301

Uživatelský avatar
hazmec
Příspěvky: 670
Registrován: 31 srp 2011, 11:37
Bydliště: Brno - Jih

Re: Aux IN / Line IN PRE CD70 a DVD90

Příspěvek od hazmec » 28 čer 2013, 11:04

Včera jsem se pokoušel zjistit, zda ta moje CD 70 rozjede aux. Softík proaktualizaci rádia na 10.10.2007 byl na ulozto.cz. Upgrade proveld bezproblému. Bohužel se mi nepodařilo pomocí mého china Opcomu 8.2010 rozchodit ( přidat ) položku aux dle swabelova návodu.
swabel píše: Zmeniť v EHU (Entertaiment Head Unit) z varianty konfigurácie 02 na 12 (ak nemáte bluetooth, inak je to iný kód),
v OP-COMe by to malo byt v Infotainment System---->Entertaiment Heat Unit (EHU)---->Programm---->Program Variant Configuration (malo by to ísť posledným china op-comom, ak nie, tak programovať Techom II).
U mého clonu jsem nenašel poslední položku "Program Variant Configuration", a z cesty z Body ... mě to změnit nepovolí.
Asi mi nezbyde nic jiného než požádat Romana s Techem aby mi zkusil položku Aux přidat. Když budu mít štěstí, půjde to. Když né nezbyde než ji poslat do Práglu na dodělání doučástek a nebo se na ro vykašlat.

Máte někdo ještě typ na jinou cestu opcomem jak rozchodit položku aux ?
Opel Astra H Caravan 1,7CDTi 74kW Z17DTH 2/2005 Elegance
http://forum.cars.cz/opel-astra-h/viewtopic.php?f=41&t=3557
OPCOM China Clon

power2
Příspěvky: 2959
Registrován: 17 bře 2011, 23:03

Re: Aux IN / Line IN PRE CD70 a DVD90

Příspěvek od power2 » 29 čer 2013, 16:10

Osobně mě kvalita AUX vstupu sklamala. Nejsu žádnej audiofil, ale jde to poznat dost. Nepočítal jsem, že vstup bude kvalitní jako CD, ale ani že bude tak otřesná kvalita. Kvalitu vstupu bych přirovnal k 64-128 kbps a ještě v tom mám šum. AUX mám od výroby. A taky proto su nerozhodnej, jestli mám vůbec investovat do pepasovýho video modulu

PepaS
Příspěvky: 908
Registrován: 11 kvě 2009, 11:35
Bydliště: Lysá nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Aux IN / Line IN PRE CD70 a DVD90

Příspěvek od PepaS » 29 čer 2013, 16:41

už jsme ten tvůj AUX jednou probírali, ale nějak bez závěru. Pokud budeš mít zájem, vyndej DVD90 z auta, vyndej z ní pro jistotu mechaniky a pošli mi ji... třeba to půjde vyřešit. Já mám na stole také DVD90 s dodělaným AUXem a hraje dobře. Jak moc při hraní z AUXu musíš zvyšovat hlasitost? Na AUX vstupu mají původně osazené odporové děliče, které docela dost zeslabují vstupní signál, takže musíš hodně zvyšovat hlasitost a tím i vytahuješ šum.
http://www.PepaS.cz - vše o češtině, slovenštině a o Modulu Komfortní Jednotky pro OPEL

Uživatelský avatar
milosh
Administrátor
Příspěvky: 6136
Registrován: 02 kvě 2008, 21:03
Bydliště: Ústecko

Re: Aux IN / Line IN PRE CD70 a DVD90

Příspěvek od milosh » 29 čer 2013, 18:12

Hraje jako cd?

power2
Příspěvky: 2959
Registrován: 17 bře 2011, 23:03

Re: Aux IN / Line IN PRE CD70 a DVD90

Příspěvek od power2 » 29 čer 2013, 18:53

Nějaký výraznější změny hlasitosti oproti FM rádiu nepozoruju při přepnutí na AUX. Napadlo mě, jestli není třeba nekvalitní konektor jack 3,5mm, kterej by mohl způsobovat přechodovej odpor a ono zkreslení zvuku. Takže ještě zkusím tohle, než budu posílat. Rádio bych poslal asi až na podzim, kdy budu auto používat míň. Jezdit bez rádia se mi moc nechce, když se s ním ovládá celý BC, MKJ, asi i UHP atd

PepaS
Příspěvky: 908
Registrován: 11 kvě 2009, 11:35
Bydliště: Lysá nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Aux IN / Line IN PRE CD70 a DVD90

Příspěvek od PepaS » 29 čer 2013, 19:38

pokud máš nějaký multimetr, zkus na JACKu změřit odpor mezi AUDIO ZEM a kostrou vozu (měl bys naměřit něco kolem 5 kOhmu) a také mezi AUDIO LEVÝ, PRAVÝ a kostrou (měl bys naměřit něco kolem 15 kOhmu). To je základní ověření, jestli vůbec dráty vedou kam mají. Jinak BC, UHP i MKJ pojede i bez rádia a ovládat lze přes volant. Porovnával si s jinou navi, např. u RomanaK?
http://www.PepaS.cz - vše o češtině, slovenštině a o Modulu Komfortní Jednotky pro OPEL

Uživatelský avatar
Frydex
Moderátor
Příspěvky: 2756
Registrován: 04 kvě 2008, 19:13
Bydliště: Ostrava jak Cyp
Kontaktovat uživatele:

Re: Aux IN / Line IN PRE CD70 a DVD90

Příspěvek od Frydex » 29 čer 2013, 20:08

Já nevím tedy. Nejsem nějak hudebně nadaný, ale přijde mi že ten AUX hraje docela solidně. Z toho modulu od PepaSe to je úplně v klidu. Nic co by mě nějak rušilo...
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek

Uživatelský avatar
Mayki
Příspěvky: 333
Registrován: 07 čer 2011, 16:36
Bydliště: Nejmladší město ČR

Re: Aux IN / Line IN PRE CD70 a DVD90

Příspěvek od Mayki » 18 srp 2013, 10:37

PepaS píše:když jsem instaloval a zkoušel AUX v CD70, kde původně AUX nebyl, narazil jsem na problém zemí. Podle schémat je zem pro AUX na pinu číslo 18, jenže na mé CD70 byl pin 18 zapojen bůh ví kam, ale ne tam, kam by měl být (na analogovou zem linkového předzesilovače AUX vstupů), takže při zapojení země na 18, AUX sice fungoval, ale k užitečnému signálu se přidávala šílená úroveň brumu (signál 50Hz). Pokud se místo pinu 18 použije pin 19, který je označen jako referenční zem pro TwinAudio, vše pracuje perfektně (pin číslo 19 je na desce zapojen na analogovou zem linkového předzesilovače AUX vstupů). Nevím co si o tom mám myslet, resp. jak to vlastně ve fabrice propojují, ale já bych rozhodně místo 18 zapojoval 19. Problém je, že kdo má ve voze TwinAudio, bude muset připojovat drát na drát.
Ahoj Pepo, právě řeším dodělání AUX vstupu na mé CD 70, doporučíš mi zapojit zem raději na pin 19? V každém návodu na netu píšou :
Do not connect PIN18 to vehicle ground. (It’s no harm to your CD70 if you accidently touch PIN18 to vehicle ground)
Zafira B 1.9 CDTI OPC Line 110kw, Bi-Xenony, Panorama, Recaro sedačky, MKJ, MVK, Raspberry Pi - RaspBMC, parkovací kamera, Mini 0803 Ambarella, NAVI CD70, Sport, r.v.2007
Programování OP-COM, denní svícení, zamykání po rozjezdu a pod ...

Odpovědět